Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Proti USA so zlatým pravidlom. Kto nebude korčuľovať, prehrá

Koniec testovania. Na rade je ostrý štart. Slovenskí hokejisti vo štvrtok poobede zavŕšili mesiac a pol trvajúce prípravné obdobie posledným tréningom.

10.05.2019 05:00
HOKEJ MS: Tréning slovensko Ramsay Foto: ,
Kouč Craig Ramsay (vpravo) a hokejisti Slovenska počas posledného tréningu pred štartom MS 2019.
debata (2)

Žiadny ďalší priestor na zohrávanie sa už pred zápasom proti USA nedostanú. Otázky a odpovede. Kto a s kým. Nad večerným duelom zostal visieť jeden otáznik.

„Ja to viem, ale nemôžem o tom hovoriť, Jano Lašák vám to povie. Len toľko – počas prvých dvoch zápasov sa v bránke určite vystriedame,“ načrtol v zóne určenej na rozhovory brankár Pavol Rybár.

Lašák však nič nepovedal a tak sa môžeme len domnievať: v prvom zápase nastúpi práve Rybár, ktorý má skúsenosti so zámorským hokejom, v sobotu proti Fínom zasa Čiliak.

Skúpi na informácie však nebol Libor Hudáček. Isté je, že center, s ktorým sa rátalo do prvých dvoch útokov, proti USA nenastúpi.

„Cítim sa zle. Ale urobím všetko pre to, aby som hral čo najskôr,“ povedal hráč, ktorý si napriek odporúčaniam lekára včera obul korčule.

Najväčšia zodpovednosť za strelené góly bude na dvoch šikovných krídlach z NHL. Silu Američanov poznajú najlepšie Richard Pánik s Tomášom Tatarom. Prvému z nich stále nie je do reči a naďalej pokračuje v strohej komunikácii s novinármi.

„Američania na nás vyrukujú s útočným a kombinačným hokejom,“ precedil pomedzi zuby Pánik a pobral sa do šatne.

Tatar bol zhovorčivejší. „Príprava bola dlhá a som rád, že sa to už začne. Bude to slovenský hokejový sviatok a verím, že si fanúšikovia užijú atmosféru a uvidia kvalitný hokej,“ povedal hráč kanadského Montrealu. Ako na USA? „Makať, makať, makať,“ pokračoval.

Američania majú podľa neho „najviac nadupanú zostavu za posledné roky. Bude to pre nás skvelý test na úvod. Musíme hrať systémovo, bojovať a byť disciplinovaní.“

Súčasťou piatkového vydania denníka Pravda bude obsiahla príloha s atraktívnym obsahom k MS 2019 v hokeji na Slovensku

Kapitán Andrej Sekera prechádzal úzkou uličkou až po nich. Žiadne veľké vyhlásenia však od neho nečakajte. „Nie sme nervózni a nemáme ani veľké očakávania. Vieme, na čo máme a to aj budeme hrať,“ prezradil rodák z Prievidze, ktorý bude mať na drese céčko už na treťom šampionáte.

Ale tento bude predsa len výnimočný.

„Chlapci si to užívajú, sú natešení a napumpovaní, že budú hrať na domácom šampionáte. Chcú sa ukázať,“ povedal Sekera, ktorý si žiadny veľký príhovor v kabíne pred duelom nechystá.

„Nemyslím si, že bude treba niečo hovoriť. Každý si uvedomuje, kde sme, čo sme a ako sme,“ dodal obranca Edmontonu. Na zápasovú prognózu si ale netrúfol. „Nech sa ukáže na ľade,“ poznamenal diplomaticky.

Ako posledný sa pred šampionátom pripojil k tímu Michal Krištof. Bude to práve center fínskeho Oulu, ktorého tréner Craig Ramsay zaradí medzi tykadlá Tatara s Pánikom.

„Čaká nás jeden z najlepších tímov na svete. Musíme však hľadieť sami na seba a nie sa pozerať proti komu hráme. Bude to o korčuľovaní, bez neho by sme nevyhrali nad nikým,“ pripomenul Krištof tú najzákladnejšiu podmienku na úspech.

Ukázať sa pred fanúšikmi, ale aj pred hviezdnymi súpermi. Aj takáto môže byť motivácia hráčov, ktorí hrajú, alebo ešte donedávna hrávali v slovenskej extralige. „Teším sa, že môžem hrať proti najlepším hráčom ako Kane či Gaudreau. Nechám tam všetko,“ povedal na záver.

VIDEO: Ktoré ulice sa zatvoria v Bratislave, ktoré v Košiciach a kedy? Čo sa zmení v hromadnej doprave a na hlavných dopravných uzloch? Kde parkovať? Ako vyzerá pripravená regulácia dopravy v oboch mestách? Všetko sa dozviete vo videu TV Pravda.
Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #slovenskí hokejisti #MS 2019 v hokeji