Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zigo si na máj už vyberal dovolenku. Napokon ho strávi na šampionáte

V záverečných dvoch prípravných zápasoch bolo nemožné nevšimnúť si ho. Bol aktívny, tlačil sa pred bránku, nestrácal puky a navyše v oboch dueloch skóroval.

08.05.2019 18:26
Tomáš Zigo Foto: ,
Tomáš Zigo v prípravnom zápase proti Veľkej Británii.
debata
Aj vďaka výkonom proti Veľkej Británii (6:1) a Nórsku (3:2 pp) si Tomáš Zigo (27) vybojoval miesto vo finálnej nominácii na šampionát. „Čakali sme, že nám ju oznámia už po utorňajšom zápase, no museli sme si počkať. Dopadlo to výborne, dozvedel som sa skvelú správu,“ usmieva sa Banskobystričan, ktorý si premiéru na majstrovstvách sveta odkrútil pred dvoma rokmi v Kolíne.

Boli ste nervózny?

Trochu áno. Veď išlo o majstrovstvá sveta a ešte k tomu domáce. Tréneri si to asi potrebovali dobre premyslieť. Veľmi som sa túžil na šampionát dostať – ako každý z chlapcov. Som rád, že to vyšlo. Teraz nás čakajú veľmi ťažké zápasy.

Do tímu sa dostal aj váš klubový spoluhráč Mário Lunter. Je vaša radosť o to väčšia?

Majo bol chorý, takže sme boli od seba trochu izolovaní. Obaja sa veľmi tešíme, že nám to vyšlo. Zagratulovali sme si a už sa tešíme, kedy to vypukne.

O post centra bol veľký boj. Porovnávali ste sa s vašimi konkurentmi?

Niektorí chalani boli v tíme o dosť dlhšie. Veľa možností na porovnanie sme nemali. Sústreďoval som sa najmä na seba a takto to tréneri vybrali. Som spokojný.

Vystrieľali ste si nomináciu gólmi?

Predpokladám, že ma na majstrovstvá neberú kvôli gólom, budem mať iné úlohy. Ale som rád, že padli. Iste mi pomohli.

Čakajú vás druhé MS. Pomôže vám skúsenosť z Kolína?

Doma to bude iné, príde veľa fanúšikov, ktorí nás budú hnať dopredu. Ale samotné zápasy budú na rovnako vysokej úrovni ako pred dvoma rokmi v Kolíne. Priveľký tlak si nepripúšťam. Naopak, teším sa o to viac, že sa na mňa môžu prísť pozrieť najbližší aj kamaráti. Nepochybujem, že zo seba všetci vydáme maximum.

Vnímate, že teraz bola konkurencia v boji o šampionát oveľa väčšia než pred Kolínom?

Jasné. Navyše som prišiel skoro na poslednú chvíľu, o to viac si vážim, že mi tréneri dali dôveru.

Vedeli ste počas play off, že o vás majú záujem?

Vôbec nie. Počas sezóny som nebol v národnom tíme ani raz. Pribrzdili ma zranenia, ale ani moje výkony v základnej časti neboli zvlášť vydarené. V play off som hral celkom dobre a päť dní po finále sa mi ozvali. Už som to ani nečakal, vyberal som si dovolenku (smiech).

Pomohol vám domáci titul?

Keď vyhráte posledný zápas sezóny, ste na tom psychicky vynikajúco. Sebavedomie ide hore. No toto už nie je liga, ale reprezentácia a treba sa sústreďovať na iné veci.

Už myslíte na úvodný zápas s Američanmi?

Uvidíme, či sa dostanem do zostavy. Bude to poriadne náročné, Američania aj Kanaďania majú vždy veľmi dobrých hráčov z NHL – najlepšej ligy sveta. To hovorí za všetko. Už som si raz proti nim zahral a veľmi rád by som si to zopakoval. Hrá sa v krásnej veľkej hale, bude naplnená do posledného miestečka. Pre každého z nás to bude super zážitok.

VIDEO: Ktoré ulice sa zatvoria v Bratislave, ktoré v Košiciach a kedy? Čo sa zmení v hromadnej doprave a na hlavných dopravných uzloch? Kde parkovať? Ako vyzerá pripravená regulácia dopravy v oboch mestách? Všetko sa dozviete vo videu TV Pravda.
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2019 v hokeji #Tomáš Zigo