Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Definitíva sa odkladá. Hokejisti majú ešte jednu šancu

Slovenskí hokejisti bojujúci o miestenky na majstrovstvá sveta (10. až 26. mája v Bratislave a Košiciach) dostali ešte jednu šancu.

05.05.2019 08:51
HOKEJ: Slovensko - Ve¾ká Británia daňo Foto: ,
Tim Billingsley z Veľkej Británie a Marko Daňo zo Slovenska počas zápasu.
debata (2)

Z kádra, ktorý mal Craig Ramsay k dispozícii minulý týždeň, nevyradili po víťaznom stretnutí s Veľkou Britániou (6:1) nikoho. Definitíva padne až po utorňajšej generálke s Nórskom.

O záverečnú nomináciu naďalej bojuje deväť obrancov a po príchode Michala Krištofa z Oulu až šestnásť útočníkov. Z kádra by tak pred štartom šampionátu mali vypadnúť dvaja útočníci a jeden obranca.

Slováci v príprave zdolali Britov Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Erik Černák (vpravo) a hráč Veľkej Británie Ben...

Všetko ešte môže zmeniť prípadný koniec Bostonu v play off zámorskej NHL. Bruins však v noci na nedeľu zvíťazili nad Columbusom a v sérii druhého kola vedú 3:2 na zápasy. Šance na príchod brankára Jaroslava Haláka, obrancu Zdena Cháru a útočníka Petra Cehlárika sa tak o čosi znížili.

„Zatiaľ nemáme v kádri žiadne zmeny. Sledujeme, ako sa darí Bostonu a počkáme si na koniec série. Dovtedy je zbytočné sa k tomu bližšie vyjadrovať. Krištofa sa pokúsime dostať k tímu čo najskôr. V záverečnej nominácii bude pravdepodobne figurovať osem obrancov a štrnásť útočníkov,“ prezradil generálny manažér Miroslav Šatan.

V sobotu nedohral zápas obranca Mário Grman, rozsah jeho zranenia však bude známy až po vyšetrení. Tento týždeň sa okrem Krištofa pripojí k tímu aj brankár Patrik Rybár, ktorý s mužstvom zatiaľ netrénoval pre chýbajúci výstroj.

VIDEO: Tomáš Tatar po zápase s Britmi

„Šampionát sa blíži. Cítiť, že každým dňom graduje atmosféra. Už sme veľmi blízko, čo som si pre pracovné povinnosti ani neuvedomoval. Tešíme sa na posledný prípravný zápas a po ňom sa môžu MS začať. Tím bude dobre pripravený,“ poznamenal Šatan a k záverečnej nominácii dodal:

„Oznámime ju po utorňajšom stretnutí. Či v ňom dostanú šancu hráči, ktorí v sobotu nehrali (Fehérváry, Lunter, Bondra a L. Hudáček, pozn.), je na trénerovi.“

Bývalý dlhoročný kapitán národného tímu mal radosť, že sa Slováci v sobotu výraznejšie presadili v ofenzíve.

„Pred blížiacim sa šampionátom je to plus. Počas celého zápasu sme mali prevahu, preto nie som prekvapený, že padlo aj viac gólov. Veľká Británia je nováčik elitnej kategórie a počas turnaja sa bude zlepšovať,“ naznačil.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2019 v hokeji