Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

V Poprade vyvrcholí boj o nomináciu. Černáka prekvapilo meno súpera

Slovenskí hokejisti odohrajú v sobotu od 16.00 v Poprade predposledný prípravný zápas pred majstrovstvami sveta, ktoré sa v Bratislave a Košiciach začínajú už na budúci týždeň v piatok. Len po tretí raz v histórii si zmerajú sily s Veľkou Britániou.

04.05.2019 09:41
slovensko, hokej, striedačka Foto:
Tréner Craig Ramsay môže už v sobotu rozhodnúť o konečnej nominácii na šampionát.
debata

Pre hráčov je to azda posledná možnosť presvedčiť trénera Craiga Ramsayho a jeho realizačný tím, že si zaslúžia miestenku na šampionát. Už po stretnutí by mohli Ramsay s generálnym manažérom Miroslavom Šatanom oznámiť záverečnú nomináciu.

„Očakávam kvalitný a oduševnený výkon od všetkých formácií. Verím, že noví hráči potvrdia oprávnenosť pozvánok a budú pre nás posilami. Od obrancov zo zámoria očakávam, že ponúknu aj niečo navyše ako len obyčajný štandard,“ tvrdí pred súbojom Ramsay.

S Veľkou Britániou sa Slováci stretnú aj v rámci základnej skupiny v Košiciach. Takto aspoň majú príležitosť netradičného súpera spoznať. Naposledy proti nemu nastúpili ešte v roku 1995 na majstrovstvách sveta B-kategórie v Bratislave (7:3) a prvý vzájomný duel odohrali o dva roky skôr v Sheffielde na olympijskej kvalifikácii (7:1).

Erik Černák sa už pripravuje s reprezentáciou... Foto: SITA, Radoslav Matas
Erik Černák Erik Černák sa už pripravuje s reprezentáciou na domáci šampionát.

„Ešte nikdy som proti Britom nehral. Prekvapilo ma, že sa s nimi stretneme v príprave. Teším sa však na zápas ako na každý iný. Verím, že posledné dva prípravné súboje pred šampionátom sa nám vydaria a naladíme sa na víťaznú vlnu. Súpera nemôžeme podceniť, každý tím na MS má svoju kvalitu, aj keď nemá v kádri veľké mená,“ naznačuje obranca Tampy Bay Erik Černák.

„O súperovi toho veľa nevieme, o to viac sme na neho zvedaví. Bude to však zápas ako každý iný, berieme ho vážne a ideme vyhrať. Musíme hrať to, čo od nás tréner žiada a presadiť sa svojou hrou,“ hovorí mladý obranca Patrik Koch.

Po zápase s Veľkou Britániou dostanú hokejisti krátke voľno a už v utorok ich čaká v Michalovciach predšampionátová generálka proti Nórom.

TV Pravda: Slovensko má v príprave na MS k dispozícii už aj posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Erik Černák #MS 2019