Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Namiesto osláv titulu zarezáva v Poprade. Marcinko: Reprezentácia je prvoradá

V nedeľu si Tomáš Marcinko vychutnával so spoluhráčmi z Třinca zisk majstrovského titulu v Česku a už v pondelok ho oslovil generálny manažér Miroslav Šatan s ponukou pripojiť sa k slovenskému reprezentačnému tímu v príprave na majstrovstvá sveta v hokeji.

02.05.2019 15:44
Tomáš Marcinko Foto: ,
Tomáš Marcinko na archívnej snímke.
debata

Marcinko neváhal a už vo štvrtok sa hlásil na tréningu Slovákov v Poprade. Spolu s ním sa pod Tatrami trénerovi Craigovi Ramsaymu hlásil aj útočník finalistu českej najvyššej súťaže z Liberca Libor Hudáček.

„Pobijem sa o svoju šancu zahrať si na MS, hoci som nemal veľké oči. Počas sezóny som nebol na žiadnom turnaji. Ak to vyjde, bude to skvelé. Ak nie, budem ďalším fanúšikom nášho tímu,“ uviedol Tomáš Marcinko v rozhovore pre denník SME.

Robustný stredný útočník s často defenzívnymi úlohami je typ hráča, ktorý v súčasnom výbere Craiga Ramsayho chýba, aj to by mohlo zvýšiť jeho šance zahrať si na domácich MS v Košiciach, prípadne v Bratislave.

„Snažil som sa upútať svojimi výkonmi v Třinci. Či sa dostanem na šampionát, je na mne, ale aj na tréneroch, či im budem pasovať do koncepcie,“ doplnil Marcinko.

Zisk majstrovského titulu v hokeji je zväčša spojený s búrlivými oslavami, ktoré trvajú aj niekoľko dní. Tie bezprostredné si účastník vlaňajších zimných olympijských hier v Pjongčangu aj majstrovstiev sveta v Kodani užil so spoluhráčmi, ale oficiálna časť už bude bez neho.

„Vo štvrtok máme tímovú večeru s vedením klubu, v piatok a sobotu zasa stretnutia s fanúšikmi. Tieto oslavy už oželiem, prvoradá je reprezentácia,“ podotkol Marcinko.

Tridsaťjedenročný skúsený hokejista si myslí, že na papieri budeme mať na MS 2019 jeden z najlepších tímov za posledné roky. Skutočná sila sa však musí ukázať priamo v súťažných zápasoch.

„Najmä obrana je silná, ale aj v útoku sú hráči, ktorí toho odohrali dosť v NHL. Rozhodne sa však až na ľade a v krízových momentoch,“ dodal skúsený center.

TV Pravda: Bývalý kapitán československej hokejovej reprezentácie Dárius Rusnák hovorí o ambíciách slovenského výberu na domácom šampionáte a zároveň si spomína na pamätný šampionát z roku 1985 v Prahe, kde získalo Československo zla­to:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Tomáš Marcinko