Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeden Hudáček odchádza, druhý príde. Ramsay skúseného brankára neberie

Do začiatku majstrovstiev sveta v hokeji na Slovensku zostáva už len 10 dní a slovenský národný tím je opäť bohatší o troch hráčov zo zámoria, ale zároveň chudobnejší o troch hokejistov z Európy.

30.04.2019 15:48 , aktualizované: 16:12
Július Hudáček Foto: ,
Július Hudáček.
debata (5)

Na utorkovom popoludňajšom zraze v Poprade sa trénerovi Craigovi Ramsaymu hlásilo už aj trio Erik Černák (Tampa Bay Lightning), Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs) a Marko Daňo (Manitoba Moose /AHL), ale zo zostavy pre MS 2019 vypadlo trio – brankár Július Hudáček (Spartak Moskva) a útočníci Milan Kytnár (HKM Zvolen) a Patrik Svitana (HK Poprad).

Namiesto nich sa v priebehu najbližších troch dní pridajú k reprezentácii brankár Patrik Rybár (Grand Rapids Griffins/AHL) a tiež dvaja útočníci z tímov finalistov českej najvyššej súťaže – z majstrovského Třinca Tomáš Marcinko a z mužstva neúspešného finalistu Liberca Libor Hudáček.

Potvrdil to pre prítomné médiá v Poprade generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

„Hudáček a Marcinko by mali prísť k tímu v stredu, respektíve vo štvrtok ráno, Rybár letí iba v stredu z USA, vo štvrtok bude v Európe a v piatok už aj na našom tréningu. Jeho príchod znamená, že budeme mať rovnakú brankársku zostavu ako pred rokom na majstrovstvách sveta v Kodani s Rybárom, Čiliakom a Godlom,“ informoval Miroslav Šatan. Na otázku, ako prijal skúsený Július Hudáček informáciu o tom, že končí v tíme pre MS 2019, Šatan odpovedal: „Prijal to profesionálne.“

Slovenský realizačný tím sa snaží ešte o príchod stredného útočníka Petra Cehlárika z Providence Bruins /AHL), ktorý však zrejme ešte bude mať povinnosti v prvom tíme Bostonu v play-off NHL. „Zatiaľ vám k tomu nemôžem dať presnú informáciu,“ skonštatoval Šatan.

Na snímke slovenský hokejový reprezentant Marko... Foto: TASR, Oliver Ondráš
Marko Daňo Na snímke slovenský hokejový reprezentant Marko Daňo prichádza na zraz slovenskej hokejovej reprezentácie v Poprade.

Piaty týždeň spoločnej prípravy pred majstrovstvami sveta (10. – 26. mája v Bratislave a Košiciach) vyvrcholí prípravným zápasom v sobotu 4. mája v Poprade proti tímu Veľkej Británie (4. 5. o 16.00 h). Bezprostrednou generálkou na svetový šampionát bude pre Slovákov súboj proti Nórom v utorok 7. mája o 18.00 h v Michalovciach.

Majstrovstvá sveta na Slovensku sa začnú v piatok 10. mája. Slovenská reprezentácia na turnaji nastúpi postupne proti výberom USA, Fínska, Kanady, Nemecka, Francúzska, Veľkej Británie a Dánska.

Aktuálny káder slovenskej hokejovej reprezentácie
Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio, Fín., 8/0), Marek Čiliak (Kometa Brno, ČR, 9/0)
Obrancovia: Mário Grman (HC Slovan Bratislava/KHL, 20/0), Patrik Koch (HC Košice, 8/0), Marek Ďaloga (Mora IK/Švéd., 83/9), Michal Čajkovský (Dinamo Moskva, Rus./KHL, 52/5), Martin Fehérváry (HV 71, Švéd., 22/1), Christián Jaroš (Ottawa Senators, Kan./NHL, 26/3), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, Kan./NHL, 71/10), Erik Černák (Tampa Bay Lightning, USA/NHL), Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs, Kan./NHL)
Útočníci: Dávid Bondra (HK Poprad, 25/4), Dávid Buc (HC Slovan Bratislava/KHL, 30/3), Samuel Buček (HK Nitra, 4/3), Róbert Lantoši (HK Nitra, 7/1), Adam Liška (HC Slovan Bratislava/KHL, 7/1), Mário Lunter (HC '05 iClinic Banská Bystrica, 4/0), Ladislav Nagy (HC Košice, 112/34), Matúš Sukeľ (HC Slovan Bratislava/KHL, 19/1), Marián Studenič (Binghampton Devils/USA, AHL, 2/1), Richard Pánik (Arizona Coyotes, USA/NHL, 37/2), Tomáš Tatar (Montreal Canadiens, Kan./NHL, 47/11), Tomáš Zigo (HC '05 iClinic Banská Bystrica, 8/1), Marko Daňo (Manitoba Moose /AHL)

5 debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2019 v hokeji #Júius Hudáček