Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Buček: Musíme nájsť chémiu v každej päťke. Zatiaľ ju nemáme

Pri tradičnom predstavovaní hráčov na kocke nad ľadom si nikto nevyslúžil taký aplauz ako Samuel Buček (20). Útočník hokejového vicemajstra z Nitry patril k najaktívnejším hráčom sobotňajšieho zápasu reprezentácie proti Česku (0:2).

28.04.2019 07:38
Samuel Buček, Tomáš Fořt Foto: ,
Samuel Buček v súboji s Tomášom Fořtom.
debata

Po piatkovej prehre 1:3 v Trenčíne vyšiel so spoluhráčmi gólovo naprázdno, čo považuje za veľký problém. „Keby nám tam niečo padlo, zápas aj výsledok by vyzerali inak. Na tom sme pohoreli,“ vravel pre médiá.

Čo rozhodlo druhý prípravný zápas proti Česku?

Začiatok nám trochu ušiel. Škoda toho. Musíme sa ešte trochu zohrať.

V čom bol prvý súboj odlišný od toho druhého?

V Trenčíne sme mali horší pohyb. Česi zvládajú svoj systém veľmi dobre a nepúšťali nás do nejakého tlaku či šancí. V sobotu sme to zmenili. Snažili sme sa nahadzovať puky za bekov a napádať ich. Urobili chyby a my sme mali možnosť neraz skórovať. Bohužiaľ sme nedali góly. Keby nám tam niečo padlo, zápas aj výsledok by vyzerali inak. Na tom sme pohoreli.

Druhá prehra Slovákov s Čechmi v príprave Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Martin Zaťovič sa snaží presadiť sa cez Michala...

V prvom dueli proti Česku ste nedokázali premeniť ani jednu zo štyroch presiloviek. Naprázdno ste vyšli aj v sobotu, kde ste mali až poltucet výhod o jedného hráča. Kde je chyba?

Hrali sme dva zápasy v rýchlom slede. Zostava bola premiešaná, dotklo sa to aj presilovkových formácií. Ak chcete hrať dobre početnú výhodu, musíte ju trénovať s tými istými hráčmi. Nikto nemá isté miesto, a tak nám v presilovke chýbali maličkosti.

Napríklad?

Tlačenie sa pred bránu, clonenie. A najmä sme málo strieľali. Českí obrancovia dobre blokovali strely, preto sme to nezvládli.

Čo mužstvu chýba okrem gólového zakončenia?

Každý sa snaží dať do toho maximum. Musíme nájsť chémiu v každej päťke. Zatiaľ ju nemáme, mužstvo sa ešte stále tvorí. Až pred šampionátom sa poskladajú formácie a snáď to bude dobré. Ak nie, budeme si musieť sadnúť, aby sme našli chyby. Určite zasiahne aj tréner a prípadne hráčov opäť poprehadzuje.

V záverečnej príprave to bola piata prehra zo siedmich zápasov. Nemyslíte si, že viac víťazstiev by vám dodalo väčšie sebavedomie na ľade?

Je pravda, že napríklad v sobotu sme hrali v prvej tretine ustráchaný hokej. V druhej a tretej tretine to však bolo lepšie. Myslím si, že sme potom mali viac z hry. Držali sme puk a súper čakal, čo vymyslíme. Snažili sme sa nahadzovať puky za ich bekov, ako nám prikázal tréner. Keď sme napádali, mali s tým problém aj oni. Musíme to robiť, aby sme uspeli. Zlyhala však koncovka. Bez nej nevyhráme žiadny zápas.

Aj vy ste mali niekoľko sľubných príležitostí, pokusu o zakončenie spoza bránky nechýbalo veľa…

Vyplynulo to zo situácie. Niekedy to vyjde, inokedy ma k tomu obrancovia pustili. Teraz sa mi to podarilo spraviť, ale bez gólového konca.

Samuel Buček a Martin Fehérváry odzbrojujú Jana... Foto: SITA, Rastislav Búgel
Samuel Buček, Martin Fehérváry, Jan Kovář Samuel Buček a Martin Fehérváry odzbrojujú Jana Kovářa.

Prečo?

Nejako mi to tam nesadlo. Raz som skúšal spoza bránky. Chcel som puk dať pod vyrážačku, ale skĺzol sa mi z čepele a brankár ho betónom zastavil. Nevadí. Hlavu z toho nevešiam. Stále je to len príprava. Mám dosť času na to, aby to začalo padať v dôležitejších momentoch.

Neboli ste pred domácou nitrianskou kulisou nervózny?

Vôbec nie, chcel som si to užiť. Už som si mohol pred nimi zahrať niekoľkokrát. Je to super zážitok. V najcennejšom drese to bolo ešte krajšie.

TV Pravda: Slovensko už posilnili aj prvé štyri posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Samuel Buček #Českí hokejisti