Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovákov stále trápi koncovka. Napriek prehre ich vypredaný štadión vytlieskal

Slovenskí hokejoví reprezentanti si pripísali štvrtú prehru v šiestom prípravnom zápase pred májovými majstrovstvami sveta v Bratislave a Košiciach.

26.04.2019 22:27
Hokej, Slovensko, Česko Foto: ,
Slovenskí hokejisti ďakujú fanúšikom po zápase s Českom.
debata (2)

V piatkovom dueli v Trenčíne podľahli českému národnému tímu 1:3. V domácom mužstve sa prvýkrát predstavili aj štyria hráči zo zámorskej NHL a jeden z nich, Richard Pánik, sa zapísal do streleckej listiny. Česi však boli efektívnejší, dvakrát sa presadil Filip Chytil a definitívnu bodku za stretnutím dal presnou strelou Dominik Kubalík.

„Myslím si, že by sme mali začať strieľať viac gólov, pretože o tom neustále hovoríme. Mal som pocit, že sme mali dostatok streleckých príležitostí a noví hráči priniesli do nášho herného prejavu rýchlosť. Celkovo preto hodnotím náš výkon kladne, ale vyskytli sa aj niektoré situácie, s ktorými som nebol spokojný,“ povedal po stretnutí tréner slovenskej reprezentácie Craig Ramsay, ktorého mrzel najmä druhý inkasovaný gól.

Prípravný zápas Slovensko - Česko Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Slovenskí fanúšikovia v Trenčíne počas zápasu s...

„Stratili sme puk pri prechode do stredného pásma, čo by sa nám nemalo stávať, keďže na tom pracujeme každý deň. Potrebujeme naďalej častú streľbu a potom pohotových hráčov pri dorážkach. Musíme hrať jednoducho a všetko bude fajn,“ pokračoval kanadský kouč.

Príchod nových mužov z najkvalitnejšej hokejovej ligy sveta do tímu Slovenska bol citeľný. Najmä prvý útok na krídlach s Tomášom Tatarom a Richardom Pánikom bol viditeľný.

„Boli sme aktívni, mali sme šance, ale, bohužiaľ, urobili sme dve chyby, po ktorých sme inkasovali góly, a to sa nevypláca. Česi hrali rozumne zozadu, strážili si červenú čiaru a čakali na naše zaváhanie,“ zhodnotil útočník Montrealu Canadiens, ktorý si uvedomuje, že k nebezpečnej ofenzívnej dvojici z NHL sa musia pridať aj ďalší hokejisti.

„Určite si musíme vytvoriť väčší tlak v útočnom pásme, treba si viac pomáhať. Nám sa to vo formácii aj s Lacom Nagyom darilo. Stále je to však príprava a budeme pracovať na tom, aby sme tieto nedostatky zlepšili.“

Napriek prehre sa slovenskí hokejisti dočkali odmeny v podobe potlesku od zaplneného hľadiska v Trenčíne. Vypredaný štadión v spojení s nadmerne teplým aprílovým počasím však spôsobili to, že kvalita ľadu nebola ideálna.

„Puk v niektorých momentoch zastavoval a skákal. Niektoré prihrávky preto neboli presné, ale videli sme to aj na opačnej strane,“ hovoril Tatar, s ktorým súhlasil tiež Ladislav Nagy:

„Som rád, že prišlo toľko ľudí na tribúny. Na druhej strane, bolo teplo a ľad nebol v najlepšom stave,“ uviedol 39-ročný Košičan, ktorý je aktuálne najstarším hráčom v kádri slovenskej reprezentácie.

Zverenci Craiga Ramsayho ukončia tohtotýždňový prípravný cyklus v sobotu v Nitre, kde odohrajú druhý duel proti Česku. Šesťdesiatosemročný tréner už tesne po piatkovom stretnutí avizoval, že chystá viaceré zmeny v zostave.

„Tí hokejisti, ktorí nezasiahli do hry v Trenčíne, dostanú priestor v Nitre. Naopak, niektorí hráči si oddýchnu. Dúfam, že aj po zmenách budeme pokračovať v poctivej hre a zlepšíme naše výkony v presilovkách,“ dodal Ramsay, ktorý v piatok nezaradil na súpisku brankára Mareka Čiliaka, obrancu Michala Čajkovského a útočníkov Dávida Buca, Dávida Bondru a Patrika Svitanu.

TV Pravda: Slovensko už posilnili aj prvé štyri posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video
2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Richard Pánik #Českí hokejisti