Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zo zbornej pôjde strach. Na MS prídu Ovečkin, Kovaľčuk i Kuznecov

Ruská reprezentácia na majstrovstvách sveta v hokeji na Slovensku (10.- 26. mája 2019) bude nabitá veľkými menami z NHL.

26.04.2019 09:39
ovečkin halák Foto: ,
Alexander Ovečkin v drese Ruska.
debata

Najnovšie potvrdilo účasť trio hráčov Washingtonu Capitals – útočníci Alexander Ovečkin a Jevgenij Kuznecov, ako aj obranca Dmitrij Orlov.

O príchode hokejistov z tímu neúspešného obhajcu Stanleyho pohára informovala oficiálna prezentácia Ruskej hokejovej federácie na twitteri aj viaceré hokejové weby v tejto krajine.

Tie isté zdroje definitívne potvrdili aj účasť obrancu Toronta Maple Leafs Nikitu Zajceva a tiež útočníka Floridy Panthers Jevgenija Dadonova.

Útočník Iľja Kovaľčuk (Los Angeles Kings) a brankár Alexandar Georgijev (New York Rangers) sú už pri národnom tíme Ruska v príprave na MS 2019.

Rusi opäť zdupľovali, že pozvánku do národného tímu dostala aj trojica z tímu držiteľa Prezidentskej trofeje Tampy Bay Lightning – brankár Andrej Vasilevskij, obranca Michail Sergačiov a útočník Nikita Kučerov, rovnako útočník Jevgenij Malkin (Pittsburgh Penguins) ako aj ďalší ofenzívny hráč Nikita Gusev (Vegas Golden Knights), ktorý väčšinu sezóny strávil v drese SKA Petrohad a stal sa najlepším strelcom základnej časti KHL. K mužstvu sa pripojí v pondelok 29. apríla v tréningovom kempe v Novogorsku.

Rusko sa na MS 2019 predstaví v bratislavskej B-skupine proti Švédsku, Česku, Švajčiarsku, Nórsku, Lotyšsku, Rakúsku a Taliansku. Rusi začnú v piatok 10. mája súbojom proti Nórom.

TV Pravda: Slovensko už posilnili aj prvé štyri posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #MS 2019 v hokeji #ruskí hokejisti