Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Buček: Čechom máme čo vracať. Aj vždy budeme

Keď sa slovenskí hokejisti stretli s Českom naposledy, bola to dráma s nešťastným koncom.

26.04.2019 07:00
hokej kaufland cup 2019 Slovensko buček Foto: ,
Samuel Buček.
debata (2)

Tomáš Jurčo skvele tečoval pokus Andreja Sekeru a otvoril skóre. Ďalšia strela slovenského kapitána vrátila outsiderovi vedenie po vyrovnaní Dominika Kubalíka. Už-už to vyzeralo, že zverenci Craiga Ramsayho otvoria majstrovstvá sveta 2018 nečakaným víťazstvom. Desať sekúnd pred koncom riadnej hracej doby však Mareka Čiliaka prestrelil Martin Nečas a v predĺžení rozhodol Dmitrij Jaškin.

„Sledoval som to. Neviem, čo k tomu povedať. Stalo sa. Dúfam, že sa to teraz nezopakuje,“ usmial sa útočník Nitry Samuel Buček na zraze v Piešťanoch.

Hráči z NHL budú lídrami

So spoluhráčmi ho v piatok (o 18.00 v Tren­číne, vysiela Dajto) a v sobotu (18.00, Nitra, RTVS) čakajú dve náročné derby. Po úvodnom prípravnom stretnutí v Topoľčanoch proti Švédsku (0:4) to bude len druhá previerka s mužstvom pomýšľajúcim na MS 2019 na medailu.

„Začína sa najväčší boj o miestenky. Všetci sa chceme ukázať, ale proti Česku to nebude jednoduché,“ zamyslel sa útočník Marián Studenič.

Ten upútal výkonmi proti Rakúsku, ktoré ocenili tréner reprezentácie Craig Ramsay aj generálny manažér tímu Miroslav Šatan. Obaja privítali na zraze v Piešťanoch už aj prvé štyri posily z NHL – Andreja Sekeru, Tomáša Tatara, Richarda Pánika a Christiána Jaroša. Šatan mal pre ne jasný odkaz.

Samuel Buček na zraze v Piešťanoch. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Samuel Buček Samuel Buček na zraze v Piešťanoch.

„Veríme, že sila mužstva porastie s každým hráčom z NHL. Všetci čakajú, že budú lídrami na ľade aj mimo neho. Aj oni isto vedia, že tie očakávania od nich sú. Česi majú kvalitu a je jedno, aké mužstvo budú mať. Aj im sa to už dáva dokopy. Sám som zvedavý, lebo to bude súper svetovej kvality a preverí nás viac, ako naposledy Rakúšania,“ vravel Šatan.

Receptom je poctivý hokej

Súper si rozložil stan v Nitre. Pomaly formuje káder, vystužia ho aj viacerí hráči z NHL. Medzi nimi jeden z najlepších útočníkov súťaže Jakub Voráček či zlý muž a jeho spoluhráč z Philadelphie Radko Gudas. Recept na favorita znie jednoducho. Lenže Ramsay pripustil, že sa ho jeho zverenci zatiaľ nevedia držať.

„Čakajú nás dva ťažké zápasy s Čechmi, ktorí majú veľkú kvalitu. Verím, že nám hráči z NHL pomôžu urobiť krok vpred a tiež plniť taktický plán. Treba naďalej strieľať, hrať jednoducho a chodiť pred bránku. Nečakať na perfektné príležitosti. Zatiaľ nám to veľmi nejde,“ pripustil kanadský kormidelník.

Verí, že federálne derby bude extra motiváciou nielen pre fanúšikov, ale aj hráčov. Buček si uvedomuje, že konkurencia sa po príchode hráčov z NHL zvyšuje a počet voľných miest do Košíc klesá.

„Čechom stále máme čo vracať. Aj vždy budeme. Majú množstvo skúsených hráčov. Sú výborní v defenzíve, vpredu majú niekoľko šikovných hokejistov. Chalani v kabíne hovorili, že už teraz majú kvalitou nabité mužstvo. Musíme hrať poctivý hokej. Tlačiť sa pred bránku a chodiť tam. To by mohlo na súpera platiť,“ prezradil Buček.

TV Pravda: Šéf slovenského hokeja Martin Kohút pochvaľuje pripravenosť Bratislavy a Košíc pred blížiacimi sa MS na Slovensku

Video

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Samuel Buček