Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Hviezdy z NHL? Hral som s nimi len na playstatione

Po dlhom boji si vyhodili z kopýtka. A po oslavách si opäť obliekli hokejový výstroj. S jediným cieľom. Dokázať, až aj slovenský šampión z Banskej Bystrice bude mať na majstrovstvách sveta v Košiciach a Bratislave zastúpenie.

24.04.2019 15:44
debata
Video

Podpichovačky pokračujú

Okrem kvarteta hráčov z NHL sa do kádra reprezentácie na začiatku štvrtého týždňa prípravy pridala aj štvorica extraligistov. Dvaja smutní – Samuel Buček a Róbert Lantoši z Nitry a ich nedávni súperi. Tomáš Zigo a Mário Lunter sa vrátili do kabíny ako slovenskí šampióni.

„Podpichovačky tam stále sú,“ vravel v Piešťanoch Lantoši. „Aj my s Robom však máme niečo pripravené,“ pridal sa Buček.

Zigo s Lunterom si užili víťazné emócie i následné oslavy. Po správe o pozvánke do reprezentácie ich však museli predčasne ukončiť. Dvojici rodákov z Banskej Bystrice to neprekáža.

„Oslavy boli ťažké, ale, chvalabohu, prežili sme ich. Som rád, že tu môžem byť. Je super, že vedenie reprezentácie nezabúda ani na hráčov z extraligy a dáva im šancu. Cítim sa skvele. Po dvoch sezónach som mal konečne super letnú prípravu, zranenie ma už netrápi. Som pripravený nechať na ľade všetko,“ dušoval sa Lunter.

„Oslavy boli výborné. Tretí titul v rade je obrovský úspech. Užili sme si to. Na námestie prišlo aj veľa ľudí, takže paráda,“ pritakal Zigo.

Zraz hokejovej reprezentácie aj s hráčmi NHL Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Tréning slovenských hokejistov v Piešťanoch.

Veľká konkurencia

Radovánky z dovŕšenia zlatého hetriku však musia ísť bokom. Z piešťanského zrazu do košickej zostavy to je ešte poriadny kus. Popri posilách z NHL, talentovaných mladíkoch či donedávna súperoch z extraligových klzísk to nebudú mať Zigo ani Lunter ľahké. Pri otázke, čím chcú zaujať, sa zhodli.

„Konkurencia je veľká. Chcem získať miesto bojovnosťou alebo srdiečkom. Budem makať naplno, na ľade nechám všetko,“ sľúbil Lunter. „S trénermi som sa ešte nerozprával. Neviem, čo budú vyžadovať. Určite však chcem získať miesto bojovnosťou. A keby mi padol nejaký gól, bolo by to skvelé,“ doplnil Zigo.

Obaja majú radosť, že v kabíne so slovenskými motívmi zasadli po boku takých hráčov ako Andrej Sekera, Tomáš Tatar či Richard Pánik. Lunter aj Zigo to vnímajú ako skvelú príležitosť.

„Od hráčov z NHL sa vždy dá niečo priučiť. Je super, že s nimi môžeme byť v kabíne a trénovať. Nemám niekoho, s kým by som chcel hrať. Je mi to jedno. Kam ma tréner dá, tam budem hrať,“ vysvetlil Lunter.

„Je to skvelé. Doteraz som hráčov z NHL sledoval v televízii, alebo s nimi hral na playstatione. Uvidíme, ako to vyjde. Bojujeme o miesta na šampionát, každý dá do toho maximum,“ nechal sa počuť Zigo.

Ak by sa dostal do záverečnej nominácie, bola by to pre neho druhá účasť. Pred dvoma rokmi si na MS v Kolíne pripísal v šiestich dueloch dve asistencie. Lunter šampionáty zatiaľ sledoval len v pozícii diváka.

Hrať na domácich majstrovstvách sveta by pre nich bolo niečo špeciálne. To isté si však hovoria aj ich spoluhráči a súperi o miestenky v jednom…

TV Pravda: Na zraz hokejovej reprezentácie do Piešťan dorazili aj prvé štyri posily z NHL. V akej sú nálade a čo očakávajú od domáceho šampionátu? Pozrite si video:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Mário Lunter #MS 2019 v hokeji #Tomáš Zigo