Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Už starnem, odôvodnil Crosby neúčasť na MS. Malkin vraj pozvánku prijme

Kanadský hokejista Sidney Crosby sa nepredstaví na májových majstrovstvách sveta na Slovensku. Pittsburgh Penguins nepostúpil z 1. kola play off NHL, jeho kapitán sa však rozhodol dopriať si po klubovej sezóne oddych.

18.04.2019 19:07
Sidney Crosby, Jevgenij Malkin Foto: ,
Sidney Crosby (v popredí) a Jevgenij Malkin v drese Pittsburghu.
debata (1)

„Už starnem, s tým sa nedá nič robiť. V určitom veku vás začnú trápiť isté veci a musím na to brať ohľad,“ povedal 31-ročný útočník pre Pens Inside Scoop. Crosby má za sebou jednu z najvydarenejších sezón z individuálneho hľadiska, keď v 79 zápasoch strelil 35 gólov a pridal 65 asistencií.

Jeho klubový spoluhráč, tridsaťdvaročný center Jevgenij Malkin, by sa na Slovensku mal predstaviť. „S najväčšou pravdepodobnosťou Jevgenij prijme pozvánku na svetový šampionát,“ cituje portál allhockey.ru slová Malkinovho agenta Gennadija Ušakova.

Ruský útočník Jevgenij Malkin (vľavo). Foto: SITA/AP, Chris Young
Jevgenij Malkin, Joonas Donskoi Ruský útočník Jevgenij Malkin (vľavo).

V predbežnej nominácii ruskej reprezentácie na májové MS už teraz figurujú viacerí hráči z NHL. Národný tím posilnia brankár Alexandar Georgijev, obrancovia Iľja Ľubuškin, Jegor Jakovlev a Ivan Provorov a útočníci Iľja Kovaľčuk, Vladislav Namestnikov, Arťom Anisimov a Jevgenij Dadonov.

K tímu sa mal pridať aj Nikita Gusev, ktorý však zamieril do zámoria a vypomôže Vegas Golden Knights v bojoch o Stanleyho pohár.

Rusi na MS 2019 na Slovensku nastúpia v „bratislavskej“ A-skupine postupne proti Nórom, Rakúšanom, Čechom, Talianom, Lotyšom, Švajčiarom a Švédom.

USA zverejnili prvých 17 hráčov

Reprezentácia USA zverejnila prvých 17 nominovaných hokejistov na nadchádzajúce MS. V kádri Američanov sa predstaví 11 hráčov draftovaných v prvom kole NHL, z nižšej zámorskej súťaže AHL sa do výberu dostal brankár Crayden Primeau.

Kapitánom bude Patrick Kane z Chicaga Blackhawks, v realizačnom tíme figurujú hlavný tréner Jeff Blashill s asistentmi Danom Bylsmom, Johnom Hynesom a Kevinom Reiterom, generálny manažér je Chris Drury. Informovala o tom oficiálna stránka USA Hockey.

Američania budú v piatok 10. mája prvým súperom Slovákov v košickej A-skupine.

Predbežná nominácia USA na MS 2019:

Brankári: Cory Schneider (New Jersey Devils/NHL), Thatcher Demko (Vancouver Canucks/NHL), Crayden Primeau (Laval Rocket/AHL)
Obrancovia: Ryan Suter (Minnesota Wild/NHL), Brady Skjei (New York Rangers/NHL), Alec Martinez (Los Angeles Kings/NHL), Quinn Hughes (Vancouver Canucks/NHL)
Útočníci: Patrick Kane, Alex DeBrincat (obaja Chicago Blackhawks/NHL), Jack Eichel (Buffalo Sabres/NHL), James van Riemsdyk (Philadelphia Flyers/NHL), Dylan Larkin, Luke Glendening (obaja Detroit Red Wings/NHL), Clayton Keller (Arizona Coyotes/NHL), Chris Kreider (New York Rangers/NHL), Colin White (Ottawa Senators/NHL), Frank Vatrano (Florida Panthers/NHL)

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sidney Crosby #Jevgenij Malkin #MS 2019 v hokeji