Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Účasť na MS potvrdila hviezda prvej veľkosti. Kane bude opäť kapitán USA

Americký hokejista Patrick Kane bude hrať na MS na Slovensku (10. - 26. mája). Rovnako ako na MS 2018 v Dánsku bude aj tentoraz v pozícii kapitána. Informovala o tom oficiálna stránka USA Hockey.

15.04.2019 21:24
Patrick Kane Foto: ,
Patrick Kane.
debata

Pre Kana to bude po rokoch 2008 a 2018 tretia účasť na MS. Vlani v Dánsku získal v 10 zápasoch 20 kanadských bodov (8+12) a popri bronzovej medaile si odniesol aj individuálne ocenenia pre najužitočnejšieho i najproduktív­nejšieho hráča šampionátu a dostal sa do All Star tímu.

„Je skvelé, že je opäť v našom mužstve. Je jeden z najdynamickejších hráčov dnešného hokeja a verím, že jeho vášeň pre hru nám pomôže získať zlato,“ uviedol tréner USA Jeff Blashill.

Kane bol tretí najproduktívnejší hráč základnej časti aktuálnej sezóny NHL, trikrát sa tešil zo zisku Stanleyho pohára.

Nominácia amerických hokejistov na MS bude známa v priebehu tohto týždňa a postupne do nej budú pribúdať hráči, ktorí skončia v play off NHL. Američania odohrajú pred šampionátom jediný prípravný duel, keď 7. mája nastúpia v Mannheime proti Nemecku.

O tri dni, 10. mája, budú prvým súperom Slovákov v košickej A-skupine.

TV Pravda: Bývalý kapitán československej hokejovej reprezentácie Dárius Rusnák hovorí o ambíciách slovenského výberu na domácom šampionáte a zároveň si spomína na pamätný šampionát z roku 1985 v Prahe, kde získalo Československo zla­to:

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Patrick Kane #americkí hokejisti