Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Posily z NHL sa pripoja po Veľkej noci. Šatan je nespokojný s ofenzívou

Tretí zápas, tretia prehra. Slovenskí hokejisti sa v úvode prípravy na majstrovstvá sveta (10. až 26. mája v Bratislave a Košiciach) trápia v koncovke aj výsledkovo. Po domácej prehre 0:4 so Švédskom prišli aj dve menej očakávané zaváhania v Nemecku.

14.04.2019 08:49
debata (7)
Björn Krupp (Nemecko) Michal Chovan (Slovensko)... Foto: TASR, Jakub Kotian
Nemecko SR Hokej EHCH MS2019 príprava Björn Krupp (Nemecko) Michal Chovan (Slovensko) a brankár Niklas Treutle (Nemecko) v zápase Euro Hockey Challenge Nemecko - Slovensko v Garmisch-Partenkirchene.

Tímu, s ktorým sa zverenci Craiga Ramsayho stretnú aj v základnej skupine šampionátu v Košiciach, podľahli najprv vo štvrtok v Kaufbeurene 1:2 a následne v sobotu v Garmisch-Partenkirchene 1:3. Obavy zatiaľ vzbudzuje najmä negatívne skóre 2:9.

„Nejaké šance sme si vypracovali, ale nedokázali sme ich premeniť. Takže nemôžem byť spokojný. Minulý rok sa na šampionát dostali aj hráči, ktorí to možno nečakali a niektorí sú teraz mysľou možno príliš vpredu a už sa vidia na majstrovstvách sveta. Ich jedinou šancou, ako sa tam dostať, je v každom striedaní o miestenku bojovať,“ upozorňuje generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan na oficiálnej stránke SZĽH.

TV Pravda: Miroslav Šatan porozprával o možných posilách z NHL pred začiatkom svetového šampionátu v hokeji

Video

V dvojzápase s Nemeckom ho presvedčilo len minimum hráčov. Málokto si zastal svoje miesto podľa predstáv realizačného tímu. „Bol som spokojný so štyrmi alebo piatimi hráčmi. Tí podali výkon, aký od nich očakávam. Väčšina mužstva však predvádzala lepšie aj horšie striedania,“ naznačuje.

Po súbojoch v Nemecku informoval, kedy sa k tímu pripoja prví štyria hráči zo zámorskej NHL. Andrej Sekera, Christián Jaroš, Tomáš Tatar aj Richard Pánik by sa trénerovi Ramsaymu mali hlásiť 23. apríla – pred domácimi súbojmi s Českom.

„Káder posilnia všetci štyria hráči z NHL, ale nebude to hneď. So všetkými som hovoril, k tímu sa pridajú na utorňajšom zraze po Veľkej noci. Situácia okolo poistky Richarda Pánika je ešte v riešení, ale v priebehu týždňa by malo byť všetko vybavené,“ vysvetľuje Šatan.

V tohtotýždňových stretnutiach v Rakúsku – v piatok v Salzburgu a o deň neskôr v Innsbrucku – by mal dostať príležitosť aj prvý hráč z AHL Marián Studenič.

Slováci s ďalšou prehrou v príprave Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Na snímke vľavo Bjorn Krupp (Nemecko) a vpravo...

V druhom dueli v Nemecku sa v bránke predstavil Andrej Košarišťan. Dvadsaťpäťročného rodáka z Dolného Kubína mali tréneri k dispozícii počas roka na každej z reprezentačných akcií a výbornými výkonmi si vybojoval nomináciu do záverečnej prípravy. Teraz dostal prednosť pred Denisom Godlom.

„Bol to pre mňa ťažký zápas. Šesť týždňov som neodchytal žiadne stretnutie a cítil som to. Postupne som sa však do toho dostával a rovnako sa zlepšoval celý tím. Bohužiaľ, tretí gól nás zlomil. Ak by sme ho nedostali, verím, že by sme v tretej tretine ešte niečo s výsledkom urobili,“ tvrdí Košarišťan pre hockeyslovakia.sk.

Je presvedčený, že mužstvo začne už tento týždeň v Rakúsku vyhrávať. „Musíme si pozrieť jednotlivé chyby na videu a poučiť sa z nich. Verím, že na nás nepadá žiadna deka a v ďalších prípravných dueloch dosiahneme lepšie výsledky. Zápasy proti Nemecku boli vyrovnané, rozhodovali v nich detaily. Dúfam, že tie sa otočia v náš prospech,“ dopĺňa.

Jediný gól pri sobotňajšej prehre strelil Lukáš Cingel po dobrej práci mladého Adama Lišku. „Nemci hrali v obrane veľmi dobre a nepúšťali nás do šancí. Nám nevyšiel najmä začiatok duelu, keď bol súper silnejší na puku a vypracoval si veľké šance. Od druhej tretiny sa náš výkon zlepšil. Škoda situácií za stavu 1:2, keď sme mali príležitosti na vyrovnanie a nevyužili sme ich,“ tvrdí útočník Hradca Králové.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #MS 2019 v hokeji