Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci padli aj v odvete. Ramsay: Dva góly v troch zápasoch je málo

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali aj v druhom zápase v rámci Euro Hockey Challenge v Nemecku. V Garmisch-Partenkirchene v sobotu podľahli domácemu výberu 1:3.

13.04.2019 19:26 , aktualizované: 22:20
Nemecko SR Hokej EHCH MS2019 príprava Foto: ,
Andrej Košarišťan (Slovensko), Marc Michaelis (Nemecko) a Lukáš Cingel (Slovensko) v zápase Euro Hockey Challenge Nemecko - Slovensko v Garmisch-Partenkirchene.
debata (25)

Nemci o svojom triumfe rozhodli už v prvej tretine, ktorú vyhrali 2:0. V druhom dejstve slovenskí hokejisti znížili zásluhou Lukáša Cingela, ale ďalší gól už na rozdiel od svojho súpera nepridali.

V ďalšej fáze záverečnej prípravy pred MS sa slovenskí hokejisti predstavia v Rakúsku. S domácou reprezentáciou zohrajú dva zápasy, prvý 19. apríla o 18.00 v Sal­zburgu. O deň neskôr o 17.30 h je na programe odveta v Innsbrucku.

Euro Hockey Challenge – sobota

Nemecko – Slovensko 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Góly: 15. Bergmann (J. Müller, Ziegler), 16. Tuomie (Bokk), 33. Noebels (Schopper, Daschner) – 25. Cingel (Liška). Rozhodovali: Bauer, Kohlmüller – A. Galgon, C. Galgon, vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 5845 divákov
Nemecko: Treutle – Daschner, Schopper, Nowak, J. Müller, Wagner, Weber, Bittner, Krupp – Pföderl, Loibl, Bergmann – Bokk, Michaelis, Tuomie – Ziegler, Fauser, Wohlgemuth – Elsner, Noebels, Höfflin – Kurth
Slovensko: Košarišťan – Čajkovský, Sersen, Martin Chovan, Fehérváry, Štajnoch, Koch, Grman, Rosandič – Tybor, Sukeľ, Puliš – Bakoš, Michal Chovan, Nagy – Paulovič, Cingel, Liška – Svitana, Buc, Bondra

Craig Ramsay, tréner Slovenska: „Musíme hrať celých 60 minút, v prvej tretine nás súper prehral. My sme neodohrali každé striedanie naplno, to ma sklamalo. Dva góly v troch zápasoch je málo, verím, že v nasledujúcich stretnutiach sa presadíme.“

Lukáš Cingel, strelec jediného gólu Slovenska: „Nemci hrali veľmi dobre v obrane, nepúšťali nás do šancí. Pri mojom góle urobil dobrú prácu Adam Liška, snažil som sa vystreliť presne.“

Ladislav Nagy, kapitán Slovenska: „Škoda, že sme nepremenili šance, ktoré sme mali. Nebol to jednoduchý zápas. Zaspali sme úvod, nešli nám nohy, ako keby sme ich nechali v autobuse.“

Slováci s ďalšou prehrou v príprave Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Na snímke vľavo Bjorn Krupp (Nemecko) a vpravo...

Pred zápasom si obe mužstvá uctili symbolickou minútou ticha Jána Staršieho, ktorý zomrel v sobotu vo veku 85 rokov. Nemci začali o čosi lepšie, Košarišťan mal po piatich minútach tri zákroky, slovenskí hokejisti sa pred bránku dostávali menej. Domáci strelili aj gól, ale ten po konzultácii s videorozhodcom neplatil pre vysokú hokejku.

Zverenci Craiga Ramsayho sa prebrali po akcii Michala Chovana a následnej strele Sersena z dobrej pozície. Košarišťan vytiahol pekný semafor po strele Bokka v 13. minúte. O dve minúty neskôr už nestačil na zakončenie Bergmanna, ktorý otvoril skóre. Prevahu nemeckých hokejistov v prvej tretine zvýraznil o ďalších 80 sekúnd neskôr Tuomie, ktorý upravil na 2:0.

V druhej časti sa Slováci zlepšili, pridali najmä v pohybe. V 25. minúte išiel na trestnú lavicu Fehérváry a v oslabení znížil po výbornej prácu Lišku jeho spoluhráč Cingel. V polovici duelu sa do úniku dostal Michal Chovan, ale z pravej strany nezakončil presne.

Nemeckí hokejisti sa tešia po strelení gólu v... Foto: TASR, Jakub Kotian
Nemecko SR Hokej EHCH MS2019 príprava Nemeckí hokejisti sa tešia po strelení gólu v zápase Euro Hockey Challenge Nemecko - Slovensko v Garmisch-Partenkirchene.

Nemeckí reprezentanti si na svoju šancu počkali do 33. minúty, keď Noebels opäť zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Ramsayho zverenci mali krátko nato početnú výhodu, ale gól už diváci v druhej tretine nevideli. Najbližšie mal k nemu Paulovič, sám pred brankárom po prihrávke Nagya namieril iba do betónov.

V tretej tretine sa Slováci v útoku presadzovali veľmi ťažko. Nemecká defenzíva bola veľmi pevná, od domácich hráčov navyše hrozilo nebezpečenstvo z protiútokov. Jednu z mála šancí mal Liška, ale nedokázal doraziť puk do siete po strele Puliša.

V zostávajúcom čase sa už toho veľa neudialo okrem šance Nagya štyri minúty pred koncom. Kapitán slovenského výberu utiekol po pravej strane, ale v ideálnej príležitosti prestrelil bránku. Nemci si náskok udržali aj v power play Slovákov a po štvrtkovom víťazstve si pripísali druhý triumf.

TV Pravda: Miroslav Šatan porozprával o možných posilách z NHL pred začiatkom svetového šampionátu v hokeji

Video
25 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Euro Hockey Challenge #MS 2019 v hokeji