Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti si idú do Nemecka po prvé víťazstvo. Bondra očakáva tvrdý zápas

Po vysokej prehre 0:4 so Švédmi si môžu vylepšiť náladu i renomé v dvojzápase s Nemeckom. Slovenskí hokejisti sa dnes o 19.00 predstavia v Kaufbeurene a o dva dni o 20.00 v Garmisch-Partenkirchene.

11.04.2019 09:00
Dávid Bondra, Dávid Buc Foto: ,
Dávid Bondra a Dávid Buc oslavujú reprezentačný gól.
debata (4)

Tréner Craig Ramsay má k dispozícii už aj Popradčanov Bondru so Svitanom, Zvolenčanov Chovana, Kytnára, Špirka (ten by ešte nemal hrať) a dvojicu mladých obrancov Kocha a Fehérváryho.

„Všetky medzištátne zápasy už bývajú vyrovnané. Každé mužstvo je v súčasnosti na vysokej úrovni. Nemci hrajú viac fyzicky ako Švédi, ktorí majú hru postavenú na korčuľovaní a technickej hre. Proti severanom bolo na nás ešte vidieť dlhú hernú pauzu, zápas nám ukázal veľa nedostatkov. Verím, že naša hra sa bude každým zápasom zlepšovať,“ tvrdí Dávid Buc.

Nový tréner Nemcov Toni Söderholm sa zatiaľ spolieha na výber zložený prevažne z hráčov domácej súťaže. Výnimkou je len Dominik Bokk zo švédskeho Växjö a dvojica zo zámorskej vysokoškolskej súťaže NCAA Marc Michaelis, Tuomie Parker. S Nemcami sa Slováci stretnú aj v základnej B-skupine majstrovstiev sveta v Košiciach.

„Očakávam tvrdý zápas. Hokej sa za posledné roky výrazne zmenil a všetci už vedia dobre korčuľovať. Nemci vynikajú zväčša dobrou defenzívou a sú agresívni,“ naznačuje Dávid Bondra.

„Budú hrať poctivo zozadu, ale na to sa nemusíme pozerať. Dôležité bude plniť pokyny trénera a vyhrať,“ doplnil jeho klubový kolega Patrik Svitana.

Do májových MS (10. až 26. mája v Košiciach a Bratislave) odohrajú slovenskí hokejisti ešte osem prípravných stretnutí. Po dueloch s Nemeckom ich na budúci týždeň čakajú dva súboje v Rakúsku, následne dva domáce zápasy s Českom a v samom závere po jednom stretnutí s Veľkou Britániou a Nórskom.

TV Pravda: Miroslav Šatan porozprával o možných posilách z NHL pred začiatkom svetového šampionátu v hokeji.

Video

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2019 v hokeji #Craig Ramsay #nemeckí hokejisti