Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Godlu vytlačil z tímu starší domáci brankár. Na MS berie akúkoľvek pozíciu

Pred štyrmi rokmi priviedol juniorskú reprezentáciu k senzačným bronzovým medailám. Následne sa talentovaný brankár Denis Godla (24) presunul do Fínska, kde strávil štyri sezóny.

10.04.2019 16:35
Denis Godla Foto: ,
Denis Godla na tréningu slovenskej reprezentácie.
debata

Z druhej ligy sa prepracoval až na pozíciu jasnej jednotky Kuopia v Liige. Popri tom sa zaradil medzi adeptov na reprezentačný dres a pred rokom bol trojkou na hokejovom šampionáte v Dánsku.

„Z klubu po troch rokoch odchádzam. Vedenie získalo staršieho domáceho brankára a v budúcej sezóne by som nechytal toľko, ako si predstavujem,“ vysvetľuje rodák z Kežmarku.

Na prvý týždeň prípravy vás tréner brankárov Ján Lašák nezavolal. Boli ste už zmierený, že na šampionát nepôjdete?

V podstate áno. Bavili sme sa, že by som sa už asi nemal zapojiť do prípravy. No ostal som na telefóne, keby sa niečo udialo, takže som vnímal, že ešte nejaká šanca predsa len je. Písal som si s Braňom Konrádom a zistil som od neho, že je zranený. Tak som čakal, či sa mi Jano ozve. Keby nie, začal by som sa pomaly chystať na letnú prípravu na ďalšiu sezónu. A zháňal by som si nejakú dovolenku.

Prežívali ste sklamanie?

Nevnímam ako samozrejmosť, že by som mal byť v tíme, ale sklamanie to bolo. Pravda, rozhodnutie trénerov som rešpektoval. Máme na Slovensku veľa kvalitných brankárov, takže mi nič iné neostávalo.

Denis Godla na reprezentačnom zraze v Piešťanoch. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Denis Godla Denis Godla na reprezentačnom zraze v Piešťanoch.

Ste opäť v hre. Ako vnímate svoje šance?

Je to úplne otvorené. Je nás veľa adeptov a musíme si počkať aj na vývoj v zámorí. Uvidíme, ako sa bude dariť Bostonu v play off, čo Paťo Rybár v AHL a v Česku je v hre ešte Marek Čiliak. To sú hneď traja brankári, ktorí môžu ísť rovno na šampionát. Julo Hudáček mal výbornú výbornú sezónu v KHL a netreba zabúdať ani na Andreja Košarišťana. Tiež absolvoval vydarený ročník v Nových Zámkoch a za reprezentáciu odchytal tri super zápasy.

Na čo si trúfate?

Pokúsim sa užiť si zápasy, v ktorých dostanem šancu a ukázať sa v čo najlepšom svetle. Jasné, konkurencia je obrovská a sám som zvedavý, ako to dopadne. No som pripravený prijať hocijakú pozíciu v mužstve.

Potrebujete odchytať aspoň jeden zápas v Nemecku?

Ideme tam traja a odohráme dva duely, ale určite by som chytať chcel. Vždy túžim postaviť sa do bránky a teraz som skoro tri týždne nechytal. Potrebujem zápasovú prax.

Pre mnohých prekvapujúco ste skončili vo fínskom klube KalPa. Prečo?

Tak sme sa rozhodli spolu s agentom. Do klubu prišiel starší domáci brankár, ktorý by mal chytať viac zápasov. Nedostal by som takú porciu zápasov, ako si predstavujem. V klube súhlasili, že môžem odísť, tak som to využil. Riešili sme to zhruba mesiac.

Kam máte namierené?

Niekam do zahraničia. Momentálne to riešime, možno tento alebo budúci týždeň to doklepneme. Možno to bude Česko, možno Fínsko alebo Švédsko.

Ktorá súťaž vás najviac láka?

Šiel by som si vyskúšať niečo nové. Láka ma najmä Rusko, ale viem, že tam je to extrémne ťažké. KHL mi teraz asi nevyjde, ale časom by som si to tam šiel vyskúšať. Možno by som teraz preferoval Česko alebo Švédsko. Agent už rozhodil siete, ale nechcem predbiehať.

Čo vám dalo pôsobenie vo Fínsku?

Veľmi veľa. Bola to pre mňa veľká brankárska škola. Odchytal som tri sezóny v takej kvalitnej lige, šlo o obdobie plné pozitív. Ostanú mi len dobré spomienky.

TV Pravda: Miroslav Šatan porozprával o možných posilách z NHL pred začiatkom svetového šampionátu v hokeji.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2019 v hokeji #Denis Godla