Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan: Všetci hráči z NHL sú naklonení prísť na MS

K reprezentácii sa možno pridajú Andrej Sekera, Christián Jaroš, Tomáš Tatar aj Richard Pánik. Definitíva by mohla byť známa do konca týždňa.

08.04.2019 17:58
debata (12)
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig... Foto: TASR, Pavel Neubauer
Craig Ramsay, Miroslav Šatan Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay a generálny manažér Miroslav Šatan zverejňujú nomináciu na tréningový kemp a prípravný zápas proti Švédsku.

Generálny manažér Miroslav Šatan v pondelok informoval médiá o prvých kontaktoch s hráčmi z NHL po skončení základnej časti. Žiadne z kvarteta mien však zatiaľ s istotou nepotvrdil.

„Konkrétne údaje vám dáme asi na konci tohtotýždňového bloku. Zatiaľ sú všetci chalani, pre ktorých sa sezóna v zámorí skončila, pozitívne nastavení pripojiť sa k mužstvu. V najbližších hodinách a dňoch ich čakajú výstupné testy a lekárske prehliadky. Následne s nimi budeme znova komunikovať,“ prezradil Šatan.

TV Pravda: Dárius Rusnák v relácii Týždeň v športe upozorňuje na tlak, ktorý čaká slovenských hokejistov na domácich MS. Teší sa na výkony Nagya, Bučeka i hráčov zo zámoria.

Video

Nepredpokladá, že by niektorému z hráčov mohol zakázať štart na šampionáte klub. „Je to skôr o samotných hráčoch, či chcú reprezentovať. Samozrejme, môžu tam byť určité zdravotné problémy,“ vysvetlil.

Najväčší otáznik sa javil nad Richardom Pánikom, ktorému sa v Arizone v lete končí zmluva.

„Dohodli sme sa, že si zavoláme. Bol nastavený prísť, musíme však vyriešiť záležitosti ohľadom jeho poistky. Je to otázka času a peňazí. Medzi IIHF a jednotlivými federáciami je dohoda, že niečo pokryje IIHF. Záleží aj od výšky poistného,“ priblížil.

Do úvahy prichádza aj príchod Mariána Studeniča z AHL, keďže jeho tím nepostúpi do play off.

„Sezóna sa mu skončí 14. apríla. Uvidíme, aká bude situácia v tíme, či budeme mať priestor na skúšanie. On záujem má,“ dodal Šatan.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #MS 2019 v hokeji