Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

FOTO: Organizátori MS predstavili fanzóny. Ponúknu zábavu aj lístky na zápasy

Majstrovstvá sveta v hokeji sa nezadržateľne blížia. No nie všetci domáci a zahraniční návštevníci Bratislavy a Košíc sa dostanú priamo na štadióny. Organizátori podujatia v piatok predstavili fanzóny, ktoré okrem dejísk majstrovstiev budú aj v Nitre, Trenčíne, Banskej Bystrici, Martine a Poprade.

05.04.2019 11:51 , aktualizované: 16:44
Fanzóna, MS v hokeji Foto:
Vizualizácia fanzóny na MS 2019 v hokeji.
debata

V Bratislave bude fanzóna na námestí pred Istropolisom, v Košiciach priamo v Kulturparku. Obe lokality sú umiestnené tak, aby boli v pešej blízkosti od Zimného štadióna Ondreja Nepelu a Steel arény.

"Fanzóny sú určené pre všetkých záujemcov, nielen pre tých, ktorí majú vstupenku. Vstup je zadarmo a v oboch mestách je ich kapacita 8–9 tisíc fanúšikov,“ uviedol Lukáš Donoval, riaditeľ pre partnerstvá a špeciálne projekty MS. Budú prísne strážené a kontrolované.

Svoje brány otvoria fanzóny 10. mája. Počas každého hracieho dňa budú otvorené hodinu pred začiatkom prvého zápasu, zatvárať sa budú hodinu po skončení posledného stretnutia daného dňa. Každý deň sa budú žrebovať vstupenky na zápasy. Chýbať nebude predaj suvenírov či dresov. Návštevníci majú možnosť využiť bohatú ponuku jedál a nápojov v stánkoch, zápasy môžu sledovať na veľkoplošných obrazovkách. Pripravený je aj kultúrny program.

Vizualizácie fanzón hokejových MS 2019 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Vizualizácia fanzóny v bratislavskom Istropolise.

Novinkou je systém Cashless, čiže špeciálna karta, ktorou sa bude dať platiť v jednotlivých stánkoch. Ak fanúšik nevyčerpá celú sumu, ktorou si kartu nabil, peniaze mu vrátia naspäť.

"Fanúšikovia sú najdôležitejšou vecou. Rád navštívim fanzónu, možno bude aj autogramiáda,“ uviedol Marcel Haščák, strieborný medailista z MS 2012. Na hokejové majstrovstvá sa veľmi teší: "Za svetovým hokejom zväčša musíme cestovať. Tentokrát svetový hokej príde za nami, čo je fantastické. Teším sa na kvalitné zápasy v Košiciach a chalanom v reprezentácii držím palce.“

Okrem oficiálnych fanzón v Bratislave a Košiciach pripravil Slovenský zväz ľadového hokeja pre fanúšikov ďalších päť Kaufland fanzón slovenského hokeja.

Hokejista Marcel Haščák a maskot MS 2019 Macejko. Foto: TASR, František Iván
Marcel Haščák, Macejko Hokejista Marcel Haščák a maskot MS 2019 Macejko.

"Chceme byť čo najbližšie k ľuďom a chceme, aby hokejom žilo celé Slovensko. Premietanie zápasov, súťaže o vstupenky, sprievodný program a rôzne atrakcie čakajú aj v ďalších mestách,“ uviedol Vladimír Janček, riaditeľ marketingu Slovenského zväzu ľadového hokeja.

V Košiciach pripravili pre fanúšikov aj stanové mestečko, ktoré sa bude nachádzať v lokalite kúpaliska Ryba v rekreačnej lokalite Anička. Pripravených je 400 dvojmiestnych stanov, cena je 29 eur na noc. Ubytovanie v nich si treba rezervovať u oficiálneho predajcu vstupeniek.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2019 v hokeji #fanzóna