Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

KHL mi svedčí viac. Do zámoria sa už nechystám, tvrdí Čajkovský

Sezónu začal v zámorí. V kempe Caroliny si vybojoval dvojcestný ročný kontrakt, no keďže sa nedostal do prvého tímu Hurricanes, koncom minulého roka sa Michal Čajkovský vrátil do Ruska. Do KHL.

04.04.2019 11:00
hokej ms čajkovský Foto:
Michal Čajkovský na MS 2018.
debata

Už nie do Jekaterinburgu, ale zamieril do Dynama Moskva. V lige, ktorá mu svedčí, sa znova rýchlo zabýval. Tímu pomohol v play off k postupu do druhého kola, ale mestský rival CSKA bol nad sily piateho tímu Západnej konferencie.

„Taký je hokej. Odviedli sme dobrú robotu, ale CSKA je veľmi silný súper. Potvrdzuje to aj teraz v konferenčnom finále. V KHL sa cítim výborne, v Dyname sa mi veľmi páčilo. Rád by som tam ostal. Momentálne je to v štádiu riešenia,“ vraví 26-ročný rodák z Bratislavy.

Nemrzelo ho, že mu nevyšiel druhý pokus presadiť sa v zámorí?

„Vopred som si povedal, že keď sa nedostanem hore do prvého tímu do konca prestupového obdobia v KHL, vrátim sa späť do Ruska. Carolina ma nepovolala, tak som veľmi neváhal. Samozrejme, čiastočne hralo rolu aj to, že môžem zabojovať o domáci šampionát, ale šlo najmä o návrat do KHL. Táto súťaž je mi bližšia. Chcem hrať v Rusku,“ prekvapí Čajkovský.

TV Pravda: Šéf slovenského hokeja Martin Kohút pochvaľuje pripravenosť Bratislavy a Košíc pred blížiacimi sa MS na Slovensku

Video

Hoci sa mu nepodarilo splniť sen o aspoň jednom stretnutí v NHL, pridáva aj pozitíva svojej krátkej anabázy v zámorí.

„Hovorili mi, že za 12 rokov vraj Hurricanes nikoho nezavolali na kemp na skúšku a mne sa s nimi podarilo podpísať rovno aj zmluvu. To bolo veľké plus. Síce to nevyšlo, ale mám ďalšiu skúsenosť do života a idem ďalej. Asi to tak malo byť. Nie je to len o peniazoch. V KHL sa hrá kvalitnejší hokej a sú tam lepšie podmienky ako na farme,“ približuje účastník dvoch seniorských majstrovstiev sveta (2017 a 2018) i olympiády v Pjongčangu.

Veľkú šancu prebojovať sa do záverečnej nominácie má aj teraz pred domácim šampionátom. Tréneri ho dobre poznajú a veria, že bude hrať zodpovedne a vyhne sa občasným zbytočným stratám koncentrácie. Keď sa plne sústreďuje na hru, je totiž dôležitým mužom zostavy.

„Konkurencia je. Máme k dispozícii veľa chalanov, dobrých hráčov. Záleží, ako to tréneri poskladajú a najmä od nás hráčov, ako sa im ukážeme v príprave,“ vysvetľuje.

Verí, že dobrý výkon predvedú Slováci už dnes proti Švédom. „Bude to ťažký oriešok, no dobre sme sa na nich pripravili. Ak zahráme zodpovedne, môžeme uspieť,“ tvrdí.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Michal Čajkovský #MS 2019 v hokeji