Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boj o Košice sa začína. Väčšia motivácia neexistuje, zhodujú sa hokejisti

Sú spolu len od pondelka, no už vo štvrtok ich čaká prvá zápasová previerka. A nie hocijaká, do cesty sa im postavia úradujúci majstri sveta zo Švédska.

03.04.2019 10:58 , aktualizované: 19:22
HOKEJ-MS: Tréning slovenskej reprezentácie Sersen Foto: ,
Michal Sersen počas prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie na májové 83. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji na Slovensku.
debata

Samozrejme, zverenci Craiga Ramsayho si nejdú merať sily s top výberom troch koruniek. Švédski hokejisti sú totiž, rovnako ako Slováci, len na začiatku prípravy na blížiaci sa svetový šampionát (10. až 26. mája v Bratislave a Košiciach.)

Nagy: Minulý rok nech je výstraha

Aj vlani sa Slováci stretli so Švédmi hneď v úvode záverečného kempu. V Norrköpingu uspeli domáci 6:3 a následne v Oskarshamne rozstrieľali Ramsayho družinu 7:1. Teraz sa obe mužstvá stretnú len raz – vo štvrtok o 17.00 v Topoľča­noch.

„Pamätám si minulý rok i nakladačku 1:7. Švédi budú mať v kádri mladých chlapcov ako vtedy. Čaká nás náročné stretnutie, súper bude dobre korčuľovať a bude technicky zdatný,“ upozorňuje najskúsenejší muž v kádri Ladislav Nagy.

Po vypadnutí Košíc vo štvrťfinále Tipsport Ligy oznámil, že to bola jeho posledná sezóna a kariéru si predĺži len na šampionáte, ak sa naň dostane.

TV Pravda: Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Šatan odpovedal na otázky Pravdy v súvislosti s MS 2019 na Slovensku.

Video

„V príprave chcem odohrať čo najviac zápasov. Som v pohode a pripravený zabojovať o nomináciu. Tú nemá istú nik. Sklamanie z klubovej sezóny už vyprchalo. Sústreďujem sa na národný tím. Najmä nech ma poslúcha zdravie,“ praje si 39-ročný krídelník.

Verí, že ak bude podávať dobré výkony, dostane možnosť rozlúčiť sa s úspešnou kariérou na najvyššom fóre. Vlani bol na majstrovstvách sveta najproduktívnejším Slovákom.

„Je úplne jedno, či bude strieľať góly jeden alebo druhý. Najmä nech splníme cieľ a postúpime zo základnej skupiny. Všetci už vedia, čo majú na ľade robiť a azda to tak bude aj vyzerať,“ tvrdí.

Každý má šancu presvedčiť trénera

V slovenskom tíme je aj trojica hráčov, ktorá v aktuálnom ročníku dosiaľ šancu nedostala. Obranca Peter Trška a útočníci Tomáš Mikúš a Dávid Gríger.

Posledný menovaný je v Ramsayho kádri vôbec po prvý raz. „Prišiel som ukázať, čo viem a pobiť sa o miesto. Sezóna mi celkom vyšla, bola dosiaľ najlepšia medzi seniormi. Verím, že som si formu preniesol aj do národného tímu. Už dlhšie som si vravel, že ak budem hrať dobre, pozvánka príde,“ hovorí Gríger a ku Švédom dodáva:

„Môže na nich platiť len rýchlosť a poctivá hra zozadu, lebo sú veľmi šikovní.“

TV Pravda: Šéf slovenského hokeja Martin Kohút pochvaľuje pripravenosť Bratislavy a Košíc pred blížiacimi sa MS na Slovensku

Video

Trška bol v príprave aj vlani, ale do konečnej nominácie sa nedostal. Teraz by to rád zmenil.

„Konkurencia je veľká, počítam s ňou. I tak sa však túžim prebojovať do tímu. Keďže som v sezóne pre zranenia neodohral dokopy ani 30 zápasov, mám veľa síl aj chuti. Domáci šampionát je obrovské lákadlo,“ pripomína.

Mikúš stihol pred rokom odohrať len jeden zápas, zlomil si v ňom prst a boj o miestenky sa pre neho skončil.

„Pozvánka ma veľmi potešila. Tréner Ramsay na mňa pred rokom urobil výborný dojem. Je to odborník, pod ktorým sa veľmi dobre hrá. Každý presne vie, čo má robiť a čo zase nie. O motivácii zbytočne hovoriť. Väčšia ako domáci šampionát ani nemôže byť. Že začíname prípravu proti silnému súperovi, je len plus,“ vraví.

Ramsay prízvukuje, že každý z nominovaných musí na ľade ukázať snahu skórovať a pochopiteľne – plniť si taktické pokyny a dodržiavať systém.

„Očakávam, že všetci chlapci sa budú chcieť ukázať v najlepšom svetle. Nikdy neviete, ako to vypáli. Vlani niektorí hráči prekvapili a dostali sa až na šampionát. Teraz očakávam niečo podobné. Každý dostane šancu presvedčiť nás,“ zdôrazňuje.

Agentúrny článok sme nahradili autorským materiálom z redakcie Pravda

Káder SR pred prípravným zápasom so Švédskom

Brankári: Andrej Košarišťan (HC Nové Zámky, štarty v reprezentáci­i/góly: 3/0), Július Hudáček (Spartak Moskva, Rus./KHL, 42/0), Denis Godla (Kalpa Kuopio/Fín., 7/0)

Obrancovia: Michal Čajkovský (Dinamo Moskva, Rus./KHL, 48/5), Mário Grman (Slovan Bratislava, KHL, 16/0), Martin Chovan (HC 07 Detva, 7/1), Adam Jánošík (Slovan Bratislava, KHL, 61/3), Mislav Rosandič (Mountfield HK, ČR, 11/0), Michal Sersen (Slovan Bratislava, KHL, 114/9), Martin Štajnoch (Red Bull Salzburg, Rak/EBEL, 22/0), Peter Trška (Vítkovice, ČR, 19/0)

Útočníci: Martin Bakoš (HK Soči, Rus./KHL, 59/12), Dávid Buc (Slovan Bratislava, KHL, 26/2), Lukáš Cingel (Mountfield HK, ČR, 51/4), Dávid Gríger (Karlovy Vary, ČR, 1/1), Andrej Kudrna (Sparta Praha, ČR, 52/12), Adam Liška (Slovan Bratislava, KHL, 2/0), Tomáš Mikúš (Karlovy Vary, ČR, 1/0), Ladislav Nagy (HC Košice, 108/33), Matej Paulovič (Mountfield HK, ČR, 18/3), Radovan Puliš (HC 07 Detva, 10/4), Matúš Sukeľ (Slovan Bratislava, KHL, 14/0), Radoslav Tybor (Vítkovice, ČR, 41/4)

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Miroslav Šatan #MS 2019 v hokeji #Craig Ramsay