Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jediný gól z 80 striel. Čiliak má pred MS skvelú formu

Jediný gól z 80 striel inkasoval slovenských brankár Marek Čiliak v úvodných dvoch zápasoch štvrťfinále play off českej extraligy na ľade Hradca Králové.

20.03.2019 09:28
čiliak Foto:
Marek Čiliak s majstrovskou trofejou za vlaňajší triumf v českej extralige.
debata

Kometa Brno aj vďaka nemu vykročila v boji o tretí titul úspešne. Po pondelňajšej výhre 3:1 vyhrala v utorok 5:0 a v piatok bude pred domácim publikom bojovať o postupový mečbal.

„Sme spokojní. Ideme s pokorou zápas od zápasu. Vedieme 2:0, to je super, ale hrá na štyri víťazné zápasy. Tešíme sa do Brna, bude tam peklo, hukot a neskutočná atmosféra. Diváci nás budú hnať dopredu, zase budú naším ďalším hráčom,“ vyhlásil Čiliak.

Od návratu na konci januára zo Slovana Bratislava sa opora Komety z minulých rokov dočkala z 10 zápasov už tretej nuly. Čiliak je spokojný s tým, ako zatiaľ pracuje defenzíva pred ním.

„Je to výborné. Aj keď vyrazím puk, tak chalani mi pomôžu. Koľkokrát blokujú hráča, ja už si to pozbieram. Super práca. Hráme náš hokej, vyšlo nám to, sme spokojní,“ uviedol.

Hoci sa súper snaží brnenskú jedničku rozhodiť, Čiliak zostáva v pokoji. „Ja si idem to svoje, hráme, čo máme. Hra sa kúskovala, boli tam strkanice, ale my sa tým vôbec nenecháme rozhodiť,“ upozornil.

Zostáva chladný na ľade aj proti pokusom súpera, aby ho vyviedli s miery. „Skúšajú to sami, alebo hádžu našich hráčov na mňa. Tak ja si odídem a neriešim to. Chytím puk a idem preč. Potom si to keď tak naši vyriešia sami s nimi,“ vyhlásil Čiliak.

To podľa neho platí aj na vyhlásenie zo strany Mountfieldu, ktorému sa nepáčilo skrátenie šesťzápasového disciplinárneho trestu pre ofenzívnu oporu Martina Erata o jeden zápas po verdikte výkonného výboru zväzu, vďaka ktorému mohol hrať už v pondelok na štarte play off.

„Je to ich hra, my sme pred sériou všade hovorili, že do play off ideme s pokorou. My takéto vyhlásenia do noviny nerobíme. Chceme hrať hokej a nezaujíma nás to, nech si oni hovoria, čo chcú. My hráme na ľade. Mediálne prestrelky nás absolútne nezaujímajú,“ podotkol Čiliak.

Nechce vyhlasovať ciele, že Kometa môže uzavrieť sériu už v sobotu doma. „Takto by som to nepovedal. Každá séria je iná a každý zápas onaký, potrebujeme vyhrať ešte dvakrát, vieme, že to nebude ľahké. Nikto od nás nemôže čakať, že prídeme domov a po dvoch zápasoch bude hotovo. Tak to nefunguje,“ uviedol dvadsaťosemročný odchovanec Zvolena.

„Hlavné je, aby sme nevypadli zo svojej hry, sústredili sa na všetko, čo potrebujeme. My ale vieme, ako sa správať. Poznáme to. Každý zápas si správne zhodnotíme,“ dodal Čiliak.

TV Pravda: Majster sveta Radoslav Hecl o budúcnosti HC Slovan Bratislava

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Čiliak #Kometa Brno #MS 2019 v hokeji