Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vo štvrtok odštartuje posledná fáza predaja vstupeniek na domáce MS

Organizátori tohtoročných hokejových majstrovstiev sveta na Slovensku (10. - 26. mája) spustia vo štvrtok 28. februára predaj vstupeniek na konkrétne zápasy šampionátu a k dispozícii budú aj VIP lístky.

25.02.2019 10:30
laco predaj MS vstupenky Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

"Začíname s predajom tzv. single game tickets. Dôležitou správou je aj to, že vstupenky sa už nebudú predávať v balíčkoch. K dnešnému dňu je predaných takmer 74 000 balíkov vstupeniek. Do predaja sa dostanú vstupenky, ktoré sa nevypredali v balíkoch. Lístky sa týmto spôsobom budú predávať až do majstrovstiev sveta a rovnako tak aj počas šampionátu priamo na štadiónoch v Bratislave a v Košiciach,“ uvádza sa v tlačovej správe vyjadrenie prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martina Kohúta.

Vstupenky na majstrovstvá sveta sa predávajú v dvoch cenových kategóriách. Za lístok na zápas základnej skupiny v Bratislave a v Košiciach zaplatia záujemcovia 20 až 75 eur (1. kategória) alebo 10 až 60 eur (2. kat.). Vo štvrťfinále sa budú ceny pohybovať na úrovni 100 eur (1. kat.), resp. 70 eur (2. kat.). Od semifinále bude program šampionátu situovaný výlučne do slovenskej metropoly. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu uvidia diváci semifinálové súboje za 200 eur (1. kat.), resp. 160 eur (2. kat.). Vstupenky na zápas o 3. miesto stoja 180 eur (1. kat.), resp. 145 eur (2. kat.) a finále 350 eur (1. kat.) resp. 300 eur (2. kat.). "Do predaja tiež pôjdu VIP vstupenky, ktorých majiteľov čaká pohodlnejšie sedenie, občerstvenie – jedlo a nápoje v cene vstupenky. Na štadión sa majitelia týchto vstupeniek dostanú pohodlnejšie, samostatným vchodom,“ prezradila riaditeľka komunikácie šampionátu Michaela Grendelová.

Spôsob predaja vstupeniek zostáva rovnaký ako v predchádzajúcich etapách distribúcie. Pred zakúpením lístka je potrebné vyplniť online registračný formulár na stránke oficiálneho predajcu vstupeniek. Až po jeho vyplnení a verifikácii prostredníctvom SMS kódu si môže fanúšik zakúpiť lístok. Tento krok má eliminovať snahy priekupníkov. Lístky sa dajú kupovať či rezervovať iba online na stránkach 2019.iihfworlds­.com, hockeyslovakia.sk alebo na stránke oficiálneho predajcu, spoločnosti Ticketportal. "Aj v online prostredí má však záujemca dve možnosti. Prvou je zakúpenie tzv. hometicketu, teda vstupenky, ktorú si fanúšik po zaplatení môže vytlačiť v pohodlí svojho domova. Druhou alternatívou je vytvorenie online rezervačného kódu. V tomto prípade si môže klasickú vstupenku – tzv. hardticket, vyzdvihnúť v kamennej predajni Ticketportalu na Slovensku. Tam ju môže aj zaplatiť,“ vysvetlil Martin Kohút. Naďalej platí aj to, že jeden záujemca si môže kúpiť maximálne štyri kusy z jedného typu vstupeniek.

debata chyba
Viac na túto tému: #vstupenky #hokejové MS 2019