Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Náročný Ramsay: Nikdy nemôžeme byť úplne spokojní

Po utrápenom víťazstve nad Bieloruskom mal hráčom čo vyčítať. Slovenskí hokejisti si vzali slová trénera Craiga Ramsayho k srdcu a v sobotu podali veľmi dobrý výkon.

10.02.2019 22:00
hokej kaufland cup 2019 Slovensko ramsay Foto: ,
Ján Lašák a Craig Ramsay po výhre nad Ruskom na Kaufland Cupe 2019.
debata (1)

Zaslúžene zdolali olympijský výber Ruska 5:1 a pripísali si tak celkový triumf na domácom turnaji.

„Odohrali sme výbornú druhú tretinu. Niektoré veci sme robili presne tak, ako si to predstavujem. Výborne sme zareagovali na gól súpera a rýchlo sme dostali zápas opäť pod vlastnú kontrolu. Keď hráte dobre bez puku a pozorne vzadu, je to vždy základ pre víťazstvo,“ vravel po cennej výhre Ramsay.

Kanadský kouč pochválil za výkony oboch brankárov Branislava Konráda aj Andreja Košarišťana. Zároveň vyzdvihol veľmi dobré korčuľovanie celého mužstva i dôraz v osobných súbojoch.

„Hráčom som povedal, že môžu byť hrdí na to, čo ukázali. No upozornil som ich, že si musia najmä pamätať, vďaka čomu zvíťazili. Nikdy nemôžeme byť úplne spokojní. Vždy sa je kam posúvať,“ upozornil 67-ročný odborník.

Slováci po výbornom výkone zdolali Rusov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Mislav Rosandič.

Mal radosť, že sa mužstvo výraznejšie presadilo v ofenzíve. „Je skvelé vidieť, že dokážeme strieľať góly. Navyše to boli veľmi pekné akcie. Vidieť, že máme talentovaných hráčov. Ukázali, že si zaslúžia šancu hrať za národný tím. Verím, že takýto výkon zopakujeme aj v budúcnosti. Je dôležité, navzájom sa na ľade podporovať a hrať vždy všetci piati pokope. Vtedy sme celkom dobrí a môžeme víťaziť,“ vysvetlil.

Najlepší výkon predviedla formácia Buček, Hudáček, Puliš. Ramsay ocenil ich kreativitu, charakter i schopnosť vziať na seba zodpovednosť za výsledok.

„Sú to traja talentovaní hráči. Teší ma, keď vidím mladého chalana ako je Buček, že sa snaží vziať na seba zodpovednosť a vymyslieť nejakú akciu. Strelil krásne góly. Skóroval aj Puliš. Sú to inteligentní a kvalitní hokejisti. Potrebujem, aby všetci hrali so sebavedomím, aké predviedla táto trojica,“ priblížil tréner a k Bučekovi ešte doplnil:

„Som veľmi rád, že využil príležitosť, ktorú sme mu poskytli. Hral dobre a bol efektívny. Je to šikovný hráč s nádejnou budúcnosťou.“

Keďže do majstrovstiev sveta ostávajú ešte tri mesiace, Ramsay si netrúfa odhadnúť, koľko hráčov z kádra na Kaufland Cupe sa môže dostať do záverečnej nominácie pre šampionát. Tí, ktorí sa ukázali v najlepšom svetle, si musia udržať výkonnosť a potvrdiť kvalitu i v kluboch.

„V Bratislave som bol spokojný so všetkými hráčmi. Počas sezóny sme mali možnosť videť už dostatok chlapcov. Máme o nich väčší prehľad. O nomináciu bude tvrdý boj, šancu majú ešte všetci. Osobne sa žiadneho tlaku neobávam, pri hokeji som toho už zažil veľa. Vždy sa snažím robiť svoju prácu najlepšie ako viem,“ vysvetlil.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Craig Ramsay #Kaufland Cup 2019