Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay vyskúša ďalších mladíkov: Snažíme sa vytvoriť dobrý kolektív

Druhá turnajová previerka. Proti dobre známym súperom. Slovenskí hokejisti sa dnes a zajtra predstavia na Švajčiarskom pohári v Luzerne. Najprv si o 16.15 zmerajú sily s olympijským výberom Ruska a o deň ich podľa výsledkov čaká súboj s Rakúskom (16.15) alebo domácim Švajčiarskom (20.15).

13.12.2018 08:32
Craig Ramsay Foto: ,
Kouč Craig Ramsay počas tréningu slovenskej reprezentácie na archívnej snímke.
debata

Ide o posledné dve vystúpenia seniorského národného tímu v roku 2018.

Tréner Craig Ramsay má vo výbere trinásť hráčov z domácej Tipsport Ligy, šesť z českej extraligy a po jednom z Fínska (Godla), Švédska (Ďaloga) a EBEL ligy (Štajnoch). Najmä v útoku dostávajú šancu prevažne mladí a málo skúsení hráči. Viac ako desať štartov v reprezentácii absolvovala len trojica Hudáček, Šťastný a Tybor.

„Teším sa, že tu máme niektorých nových hráčov, s ktorými sme zatiaľ nemali možnosť pracovať. No nechýbajú ani chlapci, ktorých už dobre poznáme. Snažíme sa vytvoriť dobrý kolektív, aj keď to nie je jednoduché, keď sa hráči výrazne obmieňajú,“ priblížil skúsený kanadský tréner.

Zraz hokejovej reprezentácie v Bratislave Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Libor Hudáček.

Od svojich zverencov vyžaduje, aby hrali rýchlo, tvrdo a s vysokou intenzitou. „Ak budú hráči plniť pokyny, výsledky prídu. Som zvedavý, ako sa ukážu Buček a Šťastný,“ uviedol.

Generálneho manažéra Miroslava Šatana mrzí, že mu druhýkrát z plánovaného mužstva vypadla dvojica Hrivík, Paulovič.

„Chceme ich vidieť. Budeme si musieť počkať na ďalšiu akciu. V prípravných turnajoch skúšame, kto nám bude najlepšie pasovať do systému tak, aby sme boli úspešní. Craig hľadá najmä dobrých korčuliarov. Na Nemeckom pohári sa v tomto smere osvedčil napríklad Lantoši. V Krefelde sme mali o čosi skúsenejší tím, teraz by mohol byť ešte rýchlejší,“ naznačil.

V prvom súboji sa Slováci pokúsia odplatiť mladým Rusom prehru z Krefeldu. „Vždy majú výborný tím. Keď dostanú puk, ťažko im ho vziať. To žiadame od hráčov aj my – potrebujeme držať puk, hrať tvrdo a vyhýbať sa zbytočným vylúčeniam. Dôležité je koncentrovať sa naplno aj po prípadnom góle. Nezabúdať, že treba vydržať plných 60 minút,“ doplnil Ramsay.

Zraneného Lukáša Handlovského – na tréningu ho zasiahol puk – nahradil na poslednú chvíľu Andreas Štrauch z HC Nové Zámky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Švajčiarsky pohár #Craig Ramsay