Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Žiadne nájazdy. Finále MS 2019 na Slovensku môže rozhodnúť zlatý gól

Budúcoročné finále hokejových majstrovstiev sveta 2019, ktoré sa budú konať na Slovensku, neprinesie v prípade remízy vo finálovom stretnutí rozuzlenie formou samostatných nájazdov.

06.12.2018 18:54
hokej, mádež, buly, rozhodca Foto:
Ilustračné foto
debata

Hrať sa bude systémom traja proti trom až dokým jeden z tímov nestrelí víťazný gól. Informovala o tom Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) prostredníctvom svojej oficiálnej webovej stránky.

Samostatné nájazdy ostanú zachované v skupinových zápasoch MS, v ktorých sa zrodí remíza aj po predĺžení. V skupinovej fáze pritom bude hodnota pridaného času predstavovať 5 minút, pričom obidva tímy budú mať na ľade troch korčuliarov. Vo štvrťfinále, semifinále a súboji o bronz sa bude predlžovať o 10 minút a na ľade budú tiež traja korčuliari na obidvoch stranách.

Finálový zápas bude jediným, v ktorom sa bude hrať, dokým nepadne tzv. „zlatý gól“. Aj v tomto prípade sa na ľad dostanú traja korčuliari pri obidvoch tímoch. Samostatné nájazdy pritom rozhodli o posledných dvoch víťazoch MS. V obidvoch prípadoch sa z triumfu po rozstreloch tešili Švédi.

„Už dlho sa ozývali hlasy proti tomu, aby finále rozhodli samostatné nájazdy. Z rôznych dôvodov nemôžeme riskovať dlhodobé predĺženie, ale veríme, že nový formát zaujme aj fanúšikov,“ povedal predseda komisie IIHF Franz Reindl. Práve šampionát na Slovensku rozhodne o tom, či sa tento formát ujme a bude použitý aj na budúcich MS v hokeji.

Majstrovstvá sveta 2019 v hokeji usporiadajú slovenské mestá Bratislava a Košice v termíne od 10. do 26. mája.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2019 v hokeji