Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šatan: Hľadáme ďalších hráčov na majstrovstvá sveta

Hokejisti Slovenska absolvujú na švajčiarskom Luzern Cupe (13. - 14. 12.) druhú medzinárodnú previerku. V nominácii generálneho manažéra reprezentácie Miroslava Šatana a trénera Craiga Ramsayho je 22 hráčov - 12 z najvyššej slovenskej súťaže, 10 zo zahraničných líg. Najviac - päť - je zo Zvolena, vedúceho tímu Tipsport Ligy.

27.11.2018 20:26
Miroslav Šatan Foto: ,
Miroslav Šatan.
debata

„Zvolenčania hrajú dobre, útočník Michal Chovan od začiatku sezóny vedie bodovanie. Podáva také výkony, ktoré sme museli zachytiť aj my v realizačnom tíme, preto dostáva šancu. Podobne aj dvaja nováčikovia-obrancovia: Adam Drgoň a Vojtech Zeleňák. Jeden je mladý, začínajúci, prespektívny, druhý starší, podávajú solídne výkony. Stále hľadáme nejaké nové mená. Naša filozofia na turnaje počas sezóny je objaviť ďalších hráčov, ktorí by potenciálne mohli hrať na budúcoročných majstrovstvách sveta,“ konštatoval Miroslav Šatan.

V pozícii rotujúceho asistenta sa predstaví Ivan Droppa z Banskej Bystrice.

„Ivan je začínajúci tréner. Hovoril sme, že by sme chceli dať mladým trénerom, ktorí tu, verím, budú dlhé roky pôsobiť, príležitosť pri Craigovi. Pre Ivana to bude dobrá skúsenosť. Jano Pardavý bol na Nemeckom pohári v Krefelde veľmi platným členom tímu, verím, že ním bude aj Ivan. Na ďalší turnaj zoberieme niekoho iného,“ naznačil generálny manažér.

V súvislosti s nomináciou podotkol, že sú v nej všetci, ktorých chcú vidieť.

„Veľa mien nie je, no nie je vylúčené, že ak niekto zaujme, bude mať dobrú druhú polovicu sezóny, vyskočí výkonnostne, možno sa objaví v nominácii na domáci Kaufland Cup alebo v príprave pred majstrovstvami sveta. Zopakujem príklad z vlaňajška s popradskou lajnou, prišla len možno na týždeň a nakoniec sa dostala na majstrovstvá sveta. Niečo podobné sa môže stať zasa,“ uviedol Šatan.

Generálny manažér Miroslav Šatan na zraze v... Foto: Pravda, Robert Hüttner
Miroslav Šatan Generálny manažér Miroslav Šatan na zraze v Piešťanoch.

„A bola naša druhá najlepšia formácia,“ doplnil Craig Ramsay. V súvislosti s nominovanými Zvolenčanmi podotkol, že sa mu páči ich rýchla hra, ocenil prínos Špirka a Kytnára na Nemeckom pohári. „Na mená sa nepozerám, každý, kto podáva dobré výkony v klube, dostane možnosť ukázať sa,“ zdôraznil Ramsay.

Do reprezentácie sa po čase vracia aj útočník Marek Hrivík.

„Dúfame, že súčasnú formu si udrží a bude vrcholiť v závere sezóny. Na pozícii centra sme mali v minulosti trochu nedostatok, aj na Nemeckom pohári sme mali dvoch centrov – Kytnára a Špirka zo Zvolena. Hľadáme súcich útočníkov na tento post, zároveň prebieha medzi hráčmi trochu konkurenčný boj o pozície centra. Uvidíme, čo sa stane, Marek má šancu objaviť sa aj v záverečnej nominácii. Verím, že mu vydrží zdravie i výkonnosť,“ vyslovil želanie Šatan.

Podľa dohody so Slovanom sa na decembrovom podujatí reprezentácia zaobíde bez jeho hráčov. „Niektorí hráči hrajú ešte aj Ligu šampiónov, preto sme nenominovali Čerešňáka. Zatiaľ sa nik neospravedlnil, tých, ktorých sme chceli nominovať, chcú prísť a budú tam.“

Brankár Andrej Košarišťan. Foto: TASR, Jakub Kotian
Andrej Košarišťan Brankár Andrej Košarišťan.

Vypýtal si brankár Košarišťan repete čistým kontom proti Nemecku?

„Určite áno, veľmi príjemne prekvapil výkonom, zaslúžil si ďalšiu šancu.“

Tretím nováčikom je útočník Samuel Buček. Súperom Slovákov bude 13. decembra olympijský výber Ruska, podľa výsledku budú hrať buď o prvenstvo, alebo o 3. miesto – buď so Švajčiarskom alebo Rakúskom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Šatan #Švajčiarsky pohár