Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti začínajú boj o miestenky do Košíc. Na koho je Šatan najviac zvedavý?

Čaká ich prvá previerka v sezóne, ktorej vrcholom budú majstrovstvá sveta v Košiciach a Bratislave.

08.11.2018 10:00
Dávid Bondra Foto: ,
Dávid Bondra a Craig Ramsay.
debata

Slovenskí hokejisti sa od štvrtka predstavia na Nemeckom pohári, kde si postupne zmerajú sily so Švajčiarskom, olympijským výberom Ruska a domácim mužstvom. Tréner Craig Ramsay má v tíme štyroch nováčikov – brankára Košarišťana, obrancu Chovana a útočníkov Lantošiho s Rapáčom.

Dobrá skúška

„Švajčiari aj Nemci sú defenzívne veľmi dobre organizované tímy, ťažko sa proti nim presadzuje. Zápasy proti nim budú pre nás dobrá skúška. V ruskom tíme budú tradične technicky veľmi dobre vybavení hráči. Je to výzva pre našich chlapcov, aby s nimi držali krok,“ hovorí pred štartom turnaja generálny manažér Miroslav Šatan.

Vlani obsadili Slováci druhé miesto, keď nestačili len na olympijský výber Ruska. Aj teraz majú ambície vyhrať čo najviac zápasov. „Očakávania máme vždy najvyššie. Stretneme sa s kvalitnými súpermi a budú to výborné zápasy. Každý bude ťažký a my sa ho pokúsime vyhrať,“ tvrdí útočník Andrej Kudrna.

Hľadanie prekvapení

Ramsay so Šatanom museli na poslednú chvíľu nájsť náhradu za piatich zranených či chorých útočníkov. Podľa generálneho manažéra to však nie je žiaden problém.

Video

„Síce neuvidíme niektorých hráčov, ktorých sme chceli, ale aspoň budeme mať vo výbere ďalších, s ktorými sme teraz nepočítali. Verím, že zranení chalani nám budú k dispozícii aspoň v decembri. Najviac som zvedavý na Lantošiho, Luntera, ale aj Rapáča či Šoltésa, ktorého sme zavolali za Tybora,“ prezrádza Šatan.

Dlhoročný reprezentačný kapitán verí, že každý z mladých hráčov sa pobije o miesto v národnom tíme. „Tréner bude hľadať aj hráčov, od ktorých sa možno teraz neočakáva účasť na šampionáte. Podobné to bolo aj v predošlom ročníku. V príprave vtedy prekvapil popradský útok a nakoniec sa prebojoval na MS. Opäť chceme nájsť niekoho, kto by mohol byť prínosom pre mužstvo na šampionáte,“ naznačuje Šatan.

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Nemecký pohár 2018