Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Malý krok vpred

Slovensko sa piatykrát po sebe neprebojovalo do štvrťfinále MS. Smutná bilancia, ktorá však verne odzrkadľuje realitu. Krajina pod Tatrami už dlhšie nepatrí medzi hokejovú smotánku. Prvá šestka sa jej dávno vzdialila - výsledkami a najmä kvalitou.

16.05.2018 05:00
hokej ms Foto: ,
Gólová radosť Slovákov.
debata (1)

Ani medzi krajinami druhého sledu nehrajú Slováci prím. Nemci senzačne získali striebro na olympiáde, Švajčiari sú vo štvrťfinále oveľa častejšie a každý rok výsledkovo vyskočí niektorá z ďalších krajín – Francúzsko, Dánsko, Lotyšsko, Nórsko či Bielorusko. Slováci potrebujú na prienik do osmičky kusisko šťastia.

Vystúpenie slovenských hokejistov v Kodani však prinieslo aj niekoľko dobrých správ. Zverenci Craiga Ramsayho – hoci s problémami – zvládali, na rozdiel od predošlých rokov, aspoň súboje s tímami, ktoré zdolať „musia“. Urobili malý krok vpred. Získali viac bodov.

Keď mužstvo dodržiavalo systém, držalo krok aj s favoritmi. S Českom dvakrát viedlo a pokojne mohlo vyhrať. Najlepší výkon podalo v tretej dvadsaťminútovke so Švédmi. Tí sa v závere triasli o výsledok.

Ukázalo sa, že nastúpená zámorská cesta so skúseným kanadským expertom má zmysel. Hráči však musia stopercentne uveriť tomu, čo od nich vyžaduje. Potrebujú sa vyhnúť tradičným výpadkom. Urobiť ďalší krok vpred. S top tímami na každú chybu doplatia a potom im chýbajú body – ako teraz dva zo súboja s Českom.

V Kodani bolo v tíme veľa debutantov a viacerí sa ukázali v dobrom svetle. Ramsay si na šampionáte i na olympiáde overil, ako ním zvolení hráči zvládajú hokej na najvyššej úrovni. Vie, s kým môže počítať do budúcnosti.

Už o rok sa majstrovstvá sveta uskutočnia na Slovensku a jeho práca by mala priniesť prvú úrodu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #názor #MS 2018 v hokeji