Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

K postupu sme boli blízko. A predsa ďaleko

Koniec dobrý, všetko dobré...

15.05.2018 19:11
Dánsko Kodaň MS2018 Hokej A Slovensko Bielorusko Foto: ,
Patrik Rybár a Martin Bakoš počas I. tretiny.
debata (5)

Pre slovenských hokejistov platí len prvá časť povestného príslovia. Zverenci Craiga Ramsayho si síce v zápase s Bielorusmi schuti zastrieľali, no už pred úvodným vhadzovaním vedeli, že po záverečnom klaksóne si pobalia kufre.

A rozpačité dánske dobrodružstvo sa pre nich skončí – skôr, ako by si želali fanúšikovia pod Tatrami…

„Zápas s Bielorusmi sme si chceli užiť. Veď nám v ňom už o nič nešlo. Vstúpili sme doň dobre, no znovu sme si skomplikovali situáciu. Potom sme sa vypli k lepšiemu výkonu a dotiahli sme stretnutie do víťazného konca,“ hodnotil dianie na ľade útočník Ladislav Nagy.

Napriek jednoznačnému víťazstvu nežiaril na perách najskúsenejšieho zo Slovákov úsmev.

„Cieľ, ktorým bolo štvrťfinále, sme nesplnili. O postup sme prišli v prvom zápase s Čechmi. Keby sme udržali vedenie, mali by sme dostatok sebavedomia a zdolali by sme aj Švajčiarov, čo by na postup stačilo,“ dodal s desiatimi bodmi (1+9) najproduktívnejší slovenský hokejista na šampionáte.

O víťazný presný zásah súboja s Bieloruskom sa postaral Marek Hovorka, pre ktorého to bol premiérový gól na turnaji.

Rozlúčka Slovákov so šampionátom v Dánsku Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Gólová radosť Slovákov.

„Mám z neho, samozrejme, radosť. Škoda, že nám k ničomu nepomohol. Tento zápas bol mimoriadne náročný na psychiku. Vedeli sme už pred ním, že postúpiť nemôžeme. Boli sme tak blízko a predsa tak ďaleko. Napriek tomu treba tento turnaj zhodnotiť pozitívne. Získali sme jedenásť bodov, čo nie je málo, ale ani dostatok na to, aby sme sa mohli radovať,“ vravel slovenský útočník.

Popri ňom včera zažiaril – po prvý raz na šampionáte – aj Martin Bakoš. K víťazstvu prispel štyrmi bodmi – dvoma gólmi a rovnakým počtom asistencií.

„Chcel by som vyzdvihnúť prácu trénera Ramsayho. Naša reprezentácia má konečne nejakú tvár. Vieme potrápiť aj silných súperov – Čechov či Švédov. Všetci sme chceli postúpiť. Je to trpké, nemali sme sa však na nikoho spoliehať, mali sme si všetko uhrať sami,“ hovoril triezvo Bakoš.

Po zápase vyhlásili organizátori turnaja trojicu najlepších Slovákov na šampionáte. Stali sa nimi brankár Marek Čiliak, útočník Ladislav Nagy a obranca Andrej Sekera.

Slovenská lavička s trénerom Craigom Ramsaym. Foto: TASR, Martin Baumann
Craig Ramsay Slovenská lavička s trénerom Craigom Ramsaym.

"Proti Bielorusom sme mali dobrý štart. Potom sme ich nechali hrať. Za stavu 3:4 predviedli chalani skvelý výkon, bol to vzrušujúci duel,” uviedol tréner Craig Ramsay a doplnil:

"Počas turnaja sa mi páčilo viacero vecí. Mali sme momenty, keď sme hrali ako silné a veľké mužstvo. Potom sme však prestali byť koncentrovaní a doplácali na to. Chalani tvrdo makajú, ale niekedy to nie je o práci, ale skôr o sústredení.”

Podľa Ramsayho sú skúsení borci ako Sekera či Nagy vzorom pre mladých chlapcov. "Sekera mal zranenia, ale prišiel a ukázal, prečo je platný v NHL. Sledovať Nagya je zábava. Je to pravý líder. Dokáže vytvoriť skvelé akcie i skórovať. Šampionát bol šancou pre mladých hráčov, aby sa ukázali. Jarošovi či Fehérvárymu sa to podarilo.”

5 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2018 v hokeji #Craig Ramsay