Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci majú postup vo svojich rukách. Nagy: Rusi budú hrať rovnako ako Švédi

Slovenskí hokejisti ukázali na MS v Kodani, že dokážu odohrať vyrovnané zápasy s papierovo silnejšími súpermi.

14.05.2018 12:45
Jurčo hokej ms Foto: ,
Tomáš Jurčo oslavuje svoj gól do siete Švédska.
debata (7)

Taký ich čaká aj v pondelok popoludní a ak si chcú udržať čo najvyššie šance na postup, musia s olympijskými víťazmi z Ruska bodovať.

Zverenci trénera Craiga Ramsayho podali doteraz najlepší výkon v zápase s obhajcami trofeje zo Švédska, ktorým podľahli tesne 3:4 po predĺžení. Na tri body siahali aj proti ďalšiemu favoritovi z Česka, no aj tam prehrali po predĺžení.

„Mne osobne sa hrá lepšie proti silnejším tímom ako proti slabším. Hrá sa tak, ako sa má hrať, nie sú tu žiadne náhodné akcie, odrazy, ako proti slabším mužstvám. Myslím si, že celkovo nám vychádzajú viac tie lepšie zápasy ako slabšie a to, že sme získali bod proti Švédom je super. Vďaka tomu máme šancu na to, aby sme postúpili ďalej. Aj keď sme prehrali, bolo tam veľmi veľa pozitív a na tých musíme stavať v zápase s Ruskom,“ povedal útočník Tomáš Jurčo.

Slováci vzdorovali švédskemu favoritovi Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Gustav Nyquist oslavuje gól do siete Slovenska.

Aj obranca Marek Ďaloga si myslí, že tím sa vybičuje k lepším výkonom práve proti silnejším súperom: „Podľa toho, čo sme hrali proti Švédom, je to asi naozaj tak. Dúfam, že proti Rusom budeme pokračovať v tom, čo sa nám darilo a uspejeme.“

„Rusi budú hrať taký istý hokej ako Švédi. Oni ľúbia puk, radi kombinujú. Hlavne musíme hrať dobre v obrane a pomáhať jeden druhému. Bude to ďalší náročný zápas, tak uvidíme, či sa to podarí,“ dodal najproduktívnejší Slovák na turnaji Ladislav Nagy.

Slovákom môže stačiť aj 9 bodov

Slovenskí hokejisti mali v pondelok pred sebou posledné dva zápasy v A-skupine na MS v Kodani a šancu na postup do štvrťfinále vo vlastných rukách. Ak by získali s Ruskom a Bieloruskom dokopy aspoň päť bodov, účasť medzi najlepšou osmičkou by im neušla. Do vyraďovacej fázy by však mohli postúpiť aj za iných okolností.

Po nedeľňajších zápasoch sa v kodanskej A-skupine vygenerovala istá štvrťfinálová trojica Švédsko, Rusko a Česko. O poslednú miestenku, ktorou však môže byť aj tretie, či dokonca aj druhé miesto v tabuľke, bojujú Slováci ešte so Švajčiarmi a teoreticky aj s Francúzmi, tí však už majú len veľmi malú šancu.

Švajčiari priebežne na štvrtej pozícii disponujú 9 bodmi a po záverečnom zápase s Francúzskom môžu mať maximálne 12 bodov. V prípade rovnosti bodov so Slovákmi by postúpili vďaka lepšiemu vzájomnému zápasu (2:0). Slovákom bez ohľadu na tieto čísla stačí 13 z možných 14.

V prípade, že by Švajčiari vo svojom poslednom zápase zdolali Francúzov až v nadstavbe, stačilo by Slovákom na štvrťfinále 12 bodov, ak by Švajčiari prehrali za bod, 11 a ak by prehrali v riadnom hracom čase, tak dokonca len desať.

Francúzi môžu postúpiť už len v prípade, že zdolajú Švajčiarov a Slováci nezískajú už ani bod, alebo ak Ramsayho družina získa práve jeden bod a „Les Bleus“ budú mať najlepšie skóre v minitabuľke troch deväťbodových tí­mov.

1. Švédsko 6 5 1 0 0 28:8 17
2. Rusko 5 4 0 1 0 27:7 13
3. Česko 6 2 3 0 1 23:12 12
4. Švajčiarsko 6 2 1 1 2 20:18 9
5. Slovensko 5 2 0 2 1 12:12 8
6. Francúzsko 6 2 0 0 4 12:24 6
7. Rakúsko 6 1 0 1 4 10:26 4
8. Bielorusko 6 0 0 0 6 4:29 0
7 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Tomáš Jurčo #ruskí hokejisti