Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rybár vychytal švédske hviezdy. Prešiel testom, chválil ho Ramsay

Ukázali krajšiu hernú tvár. Odmenou je im bod so silným výberom Švédska. Slovenskí hokejisti splnili v sobotňajšom stretnutí s jedným z hlavných favoritov na celkový triumf takmer do bodky, čo si predsavzali. Hrali oduševnene, viac do tela než dosiaľ a aktívnym napádaním umne odoberali puky súperovi.

13.05.2018 11:44
debata
Patrik Rybár v akcii. Foto: Reuters, GRIGORY DUKOR
rybár hokej ms Patrik Rybár v akcii.

Ramsay: Rybár bol skvelý

V tretej tretine boli dokonca lepším mužstvom a v prípade kúska šťastia mohli brať aj tri body. V predĺžení však inkasovali a prehrali 3:4.

„Každý bod je cenný. Tešíme sa z neho, ale škoda, že sme nezvíťazili. Odohrali sme najlepšiu tretiu tretinu. Takto by sme chceli hrať celý zápas, nie len štyridsať, tridsať alebo dvadsať minút. To je náš hlavný problém,“ pripomenul kapitán Andrej Sekera.

Poukazoval najmä na prvú dvadsaťminútovku, v ktorej síce Slováci vďaka Jurčovi otvorili skóre, no často boli pod veľkým tlakom a súper ich prestrieľal 21:8. Veľkou oporou bol brankár Patrik Rybár, ktorý tentoraz dostal prednosť pred Marekom Čiliakom.

„Patrik prešiel testom. Náš mladý brankár bol proti takémuto silnému tímu skvelý a dal nám šancu vyhrať zápas. Čo viac si od neho môžeme priať?“ reagoval tréner Craig Ramsay. Dvadsaťštyriročný brankár potvrdil, že sa v bránke cítil veľmi dobre.

„Mám rád zápasy, keď som v ohni. Som plne sústredený na každý puk. Keď je striel trebárs len päť, každá je nebezpečná a môže sa skončiť gólom. Spoluhráči mi pomohli obetavou hrou. Bez nej sa v súčasnom hokeji nedá uspieť,“ poznamenal Rybár.

Slováci vzdorovali švédskemu favoritovi Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Gustav Nyquist oslavuje gól do siete Slovenska.

Nagy: Ďaloga ma okamžite prekorčuľoval

Prvý gól na turnaji strelil najstarší muž slovenského výberu Ladislav Nagy. Keď sa k nemu prirátajú štyri asistencie, je zatiaľ najproduktívnejším Slovákom.

„Švédi mali puk častejšie na hokejkách. Sú silnejší, veď majú takmer celé mužstvo z NHL. Po rohoch sa mohli točiť koľko chceli, ale my sme si dobre pokrývali priestor pred bránkou a podržal nás Paťo Rybár. Škoda záveru. Posledných desať minút sme boli trošku lepší a mohli sme aj vyhrať. Na ľade sa cítim stále lepšie a lepšie. Mohol som dať už viac gólov, ale dôležitejšie je, že bojujeme všetci spoločne za tím,“ vravel Nagy.

V zápase bolo i niekoľko sporných okamihov, pri ktorých sa rozhodcovia jemne naklonili na stranu Švédov. Ku cti slovenských hokejistov slúži, že sa na arbitrov nevyhovárali.

„Neviem, či Marek Ďaloga v predĺžení fauloval. Rozhodca zapískal, to je podstatné. Oslabenie v predĺžení sme však mohli zvládnuť. Puk sme mali v moci, skákal pri modrej čiare, mali sme ho odpáliť na opačnú stranu,“ poznamenal Nagy.

„Vždy je nepríjemné, keď hráte v predĺžení oslabenie. Musíme sa ešte viac tlačiť do bránky a budeme aj my hrať viac presiloviek,“ naznačil Ramsay.

Kľúčový moment, ktorý nakopol mužstvo k veľmi dobrému výkonu, bol gól Ďalogu na 2:3 po krásnej individuálnej ak­cii.

„Videl som, že ideme dvaja na jedného, ale Ďalo je taký rýchly, že ma okamžite prekorčuľoval. Tak som mu len posunul puk dopredu. Spravil to krásne, naštartoval nás a aj vďaka tomuto momentu sme získali aspoň bod. Ešte máme pred sebou dva zápasy, ďalej bojujeme,“ vyhlásil Nagy.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Patrik Rybár #MS 2018 v hokeji #Craig Ramsay