Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pri našej kvalite by bolo hlúpe nemyslieť na zlato, vraví Sekerov parťák

Úradujúci majstri sveta Švédi odštartovali šampionát vo veľkej pohode. Po štyroch zápasoch majú plný počet bodov a môžu sa pochváliť najlepšou obranou (dva inkasované góly, 97,5-percentná úspešnosť brankárov).

11.05.2018 20:24
ms hokej Larsson švédsko Foto: ,
Švédske opory na MS: útočník Mika Zibanejad (vľavo), brankár Magnus Hellberg a obranca Adam Larsson.
debata

Pred sobotňajším duelom so Slovenskom sú v pozícii jasného favorita.

„Nechceme sa pozerať dopredu, zápasy berieme jeden za druhým a nikoho nepodceňujeme,“ vysvetľuje obranca Adam Larsson (25), ktorý je na klubovej úrovni spoluhráčom kapitána Slovákov Andreja Sekeru v Edmontone Oilers.

Videli ste už Slovákov v akcii?

Priznám sa, že nie. Nebol som sa na nich pozrieť priamo na štadióne a v televízii zápasy príliš neukazujú. Žiaden problém, tréneri nás veľmi dobre pripravia. Presne nám povedia, ako hrajú a čo máme robiť.

Viete, aký káder má váš súper?

Slováci majú celkom dobrý tím s pár výraznými hráčmi. V Edmontone hrávam s Andrejom Sekerom a viem, čoho je na ľade schopný. Vzájomný zápas bude pre nás iste náročná previerka, rovnako ako každý duel na turnaji. Nikoho nemôžeme podceniť.

Ako vychádzate so Sekerom?

Výborne. Mám ho veľmi rád a považujem ho za dobrého kamaráta. Je s ním zábava. Počas zápasov u súperov spolu trávime dosť času. Aj tu v Kodani sa na štadióne či v hoteli stretávame každý deň a vždy prehodíme pár slov. Andrej je pokojný typ a zároveň šikovný hokejista s dobrou hlavou a ľahkým korčuľovaním. Teším sa na náš vzájomný súboj.

Nemá za sebou jednoduchú sezónu, úvod vynechal pre regeneráciu po operácii kolena. Ako to zvládal?

Nepovedal by som, že mal zlú sezónu. Vždy je veľmi náročné, keď naskakujete do rozbehnutého vlaku po ťažkom zranení či operácii. Trvalo mu, kým sa dostal do tempa, keďže vynechal tréningový kemp i začiatok ročníka. Situácie zvládol celkom dobre, všetci v klube sme chápali, že to má nesmierne ťažké. Navyše sa nedarilo celému tímu. Sezóna je pre klub veľké sklamanie. Začali sme zle, po určitom čase sme sa herne i výsledkovo dvihli, ale nikdy sme sa nedostali na dlhšiu víťaznú šnúru, ktorá by nás poslala vyššie v tabuľke. Musíme sa dať v lete dokopy, možno sa obmení káder a zabojujeme o lepší výsledok.

V Kodani máte veľmi silný tím so 16 hráčmi z NHL. Beriete len zlato?

Samozrejme, iný cieľ si nedávame. So zostavou, ktorú máme, by bolo hlúpe nepomýšľať na zlato. No nechceme sa pozerať príliš dopredu, zápasy berieme jeden za druhým, nikoho nepodceňujeme a snažíme sa na ceste za dosiahnutím cieľa baviť hokejom.

Ste pod väčším tlakom, keďže Švédsko obhajuje titul?

Vôbec nie. Máme tu úplne iné mužstvo, veľa tímov tu má veľmi silné výbery. Vieme, že ľudia od nás veľa očakávajú, ale vo Švédsku je to rovnaké každý rok. Bez ohľadu na zloženie tímu. Momentálne je plný mladých šikovných hráčov, máme kvalitu potrebnú na triumf. Dobre sme začali, ale je pred nami ešte veľmi dlhá cesta.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2018 v hokeji #Adam Larsson