Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štvrťfinálové šance Slovákov? Môžu ich podržať Francúzi

Nakoľko je reálne, že si slovenskí hokejisti zahrajú na MS v Dánsku vo štvrťfinále? Ponúkame vám niektoré zo scenárov, ktoré môžu Ramsayho družinu posunúť medzi osmičku najlepších.

11.05.2018 11:57
Slovensko, hokej, radosť, gól Foto: ,
Slovenskí hokejisti.
debata (13)

Pomoc od Francúzov

Najreálnejšie sa javí možnosť, že o všetkom sa rozhodne v záverečnom kole skupinových bojov. Slováci si to o štvrtú postupovú priečku zrejme rozdajú na diaľku so Švajčiarmi, ktorým podľahli 0:2.

Na partiu okolo kapitána Andreja Sekeru i Helvétov čaká v najbližších dňoch rovnaký program. V sobotu si Slováci zmerajú sily so Švédmi, ich najvážnejší súper v boji o štvrťfinále vyzve Rusov. Následne si obaja veľkých favoritov vymenia – v nedeľu budú Švajčiari čeliť Švédom, Slováci zas v pondelok Rusom.

Za predpokladu, že ani jeden z tímov nezíska s ašpirantmi na zlato ani bod, rozhodne sa o všetkom v utorok a v stredu – Slováci najprv vyzvú Bielorusov a v prípade plného bodového zisku budú čakať, ako dopadne o deň neskôr súboj Švajčiarov s Francúzmi. Ak by z neho nevydolovali zverenci Patricka Fischera ani bod, ďalej by šli Slováci.

V opačnom prípade by sa tešili Švajčiari, ktorým by stačila aj prehra po predĺžení – pri rovnakom počte bodov by ich ďalej posunul lepší vzájomný zápas.

Prekvapenie na úkor giganta

Za predpokladu, že si Švajčiari poradia vo svojom záverečnom zápase s Francúzmi, musia Slováci nutne zobrať všetky body zo zápasu s Bieloruskom a zaskočiť aj jedného z dvojice Rusko, Švédsko.

Zakaždým platí, že musia získať minimálne o bod viac ako Švajčiari.

Cesta cez Čechov

Táto možnosť sa javí ako nereálna. Česi majú síce momentálne o bod menej ako Slováci, no absolvovali už zápasy so Švédmi (2:3) i Rusmi (4:3 pp). Na Jandačových zverencov čakajú podstatne prijateľnejší súperi, s ktorými by si podľa papierových predpokladov mali poradiť – Bielorusi, Francúzi a Rakúšania.

Je teda možné, že Česi nebudú bojovať o postup do štvrťfinále, ale o víťazstvo či druhé miesto v skupine a teda lepšiu pozíciu pred vyraďovacou časťou.

Dokopy môžu nazbierať pätnásť bodov.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #štvrťfinále #Andrej Sekera #Miroslav Šatan #Craig Ramsay