Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Druhý gól beriem na seba. Nemala mi vypadnúť hokejka, priznal Feherváry

Krásnou krížnou prihrávkou založil akciu pred dôležitým gólom na 2:1. V úvode tretej tretiny síce nezvládol súboj so Schneiderom, po ktorom inkasoval Rybár druhý gól, no i tak patril Martin Fehérváry medzi najlepších slovenských hráčov na ľade a prispel k prvej výhre mužstva na šampionáte - nad Rakúskom 4:2.

08.05.2018 19:20
Martin Fehérváry Foto: ,
Martin Fehérváry.
debata

„Súper mal rýchlosť, ale aj tak beriem za gól plnú zodpovednosť. Zle som ho prečítal, vypadla mi hokejka a nestihol som preto vypichnúť puk. Stáva sa to. Musím si dať nabudúce väčší pozor,“ priznal stále len 18-ročný mladík.

Po tom, ako mu vypadla hokejka, sa snažil zabrániť strele v štýle futbalového brankára. Nepomohlo. „Vždy hrám pre tím. Hodil som sa do toho po hlave, ale puk ma netrafil. Najväčšia chyba bola, že mi vypadla hokejka,“ doplnil inak veľmi zodpovedne hrajúci obranca.

Zápas Slovensko - Rakúsko v obrazoch Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Na snímke gólová radosť slovenských hráčov po...

Okrem defenzívnych úloh sa snaží pomôcť aj dopredu. Parádne mu to vyšlo v 23. min pred gólom Tomáša Jurča. „Bolo to po skončení hry štyroch proti štyrom. Videl som Laca Nagya na útočnej modrej, tak som mu tam poslal puk. Bol to pekný moment, ale v prvom rade som rád, že sme vyhrali za tri body. To je podstatné. Koniec-koncov, užil som si celý zápas. Chalani ma za prihrávku pochválili,“ doplnil benjamínok Ramsayho družiny.

Mrzelo ho len to, že mužstvo po prvej polovici, ktorú zvládlo veľmi dobre, opäť ubralo z plynu a v závere sa dokonca muselo báť o výsledok.

„Občas to tak v hokeji býva. Musíme sa z toho poučiť a vyhnúť sa takým chybám. Potrebujem stále hrať našu hru, jednoducho a zodpovedne. Potom bude hra vyzerať ako v prvej polovici, keď sme súpera do ničoho nepustili,“ vysvetlil.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Martin Fehérváry #MS 2018 v hokeji