Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slováci uzavreli súpisku, v tíme nastanú zmeny. Proti Rakúsku v bránke Rybár

Brankár Denis Godla, obranca Mário Grman a útočníci Andrej Kudrna s Marekom Hovorkom pribudli na súpisku slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvách sveta v Dánsku.

08.05.2018 10:17 , aktualizované: 10:40
Patrik Rybár Foto: ,
Brankár Patrik Rybár.
debata

Trojica korčuliarov bude hrať aj v utorňajšom zápase A-skupiny proti Rakúsku, ktorý sa začne o 16.15 h. V bránke bude Patrik Rybár, keďže Mareka Čiliaka trápia zdravotné problémy.

„Rozhodli sme sa, že dopíšeme všetkých štyroch hráčov, ktorí doteraz do turnaja nezasiahli, a dnes budú všetci traja korčuliari hrať. V bránke bude Patrik Rybár, Denis Godla bude na striedačke,“ povedal po dopoludňajšom rozkorčuľovaní generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

V pondelok večer sa Šatanovi ospravedlnil Zdeno Chára, ktorý má prasklinu v ruke, zranený je aj jeho spoluhráč Peter Cehlárik. Tomáš Tatar postúpil s Vegas Golden Knights do ďalšieho kola play off a vedenie reprezentácie už na nikoho nečaká.

„Okrem Zdena sme čakali aj na ďalších, napríklad na Tatara, ale ten postúpil. V podstate by pripadal do úvahy aj Erik Černák, no ten by stihol tak dva, tri zápasy a niekoho by sme museli poslať domov. Takže sme včera urobili také rozhodnutie, že všetkých, ktorých tu máme, dopíšeme na súpisku,“ dodal Šatan.

Ku konkrétnym zmenám v zostave sa vyjadril asistent trénera Vladimír Országh: „Marek Hovorka bude hrať namiesto Juraja Mikúša a Andrej Kudrna namiesto Pavla Skalického a, samozrejme, ôsmy obranca bude Mário Grman.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Andrej Kudrna #Denis Godla #Marek Hovorka #Patrik Rybár