Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitán Sekera: Takto sa nedá hrať

Slovenskí hokejisti na Švajčiarsko poctivo pripravovali. Mali videorozbor, tréner Craig Ramsay hráčov upozorňoval, v čom je ich súper nebezpečný. Napriek tomu Slováci nezachytili úvod svojho druhého zápasu na MS a napokon odišli z ľadu bez gólu i bez bodov.

07.05.2018 14:10
Sekera Foto: ,
Andrej Sekera.
debata (3)

Helvéti mali jasne lepší vstup do zápasu, Čiliak si pripisoval jeden zákrok za druhým.

„Pripravovali sme sa na to, že budú napádať, budú agresívni a rýchli. To sa potvrdilo. Mali sme s tým veľké problémy, ale zápas bol hrateľný. Ale keď sme dostali gól na 2:0, už to bolo ťažké. Hokej je rýchly šport, ale my sme sa trápili a mali sme málo šancí,“ povedal po stretnutí útočník Juraj Mikúš.

Zdalo sa, ako keby sa v hlavách hráčov Slovenska ešte usadil záver predošlého zápasu proti Česku, keď tiež ťahali za kratší koniec. „Možno áno. Každý sa s tým musí vyrovnať sám. Ale ešte nie je koniec turnaja, musíme to otočiť,“ dodal Mikúš.

O dobrej taktickej príprave hovoril aj obranca Marek Ďaloga, športovo priznal: „Robili sme všetko naopak, všade boli skôr.“ Aj on pripustil, že záver duelu s Českom mohol zanechať negatívne stopy. „Je to možné, ale na to sa nemôžeme vyhovárať. MS je veľký turnaj a každý sa naň musí pripraviť.“

Mrzutý bol po zápase aj kapitán Andrej Sekera, ktorého trápilo viac vecí: „Švajčiari vyhrali zaslúžene. Hrali lepšie. Každý hral dva zápasy za dva dni. Nehrali sme dobre. Vôbec sme nekorčuľovali, nepomáhali sme jeden druhému, takto sa hokej nedá hrať.“

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Andrej Sekera #MS 2018 v hokeji