Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák: Mal som pocit, že v našom tíme korčuľuje len hráč, ktorý má puk

Slovenská hokejová reprezentácia síce počas úvodného víkendu na 82. majstrovstvách sveta v Dánsku bojovala, no zo súbojov proti Česku a Švajčiarsku v základnej A-skupine v kodanskej Royal Arene vydolovala iba jeden bod.

07.05.2018 09:44
Dominik Graňák, fanúšikovia Foto: ,
Dominik Graňák povzbudzovaný slovenskými fanúšikmi počas rozcvičky pred zápasom.
debata (12)

Srdnatý výkon v sobotu proti Čechom (prehra 2:3 pp) sľuboval pred nedeľou boj o ďalší minimálne jeden bod, no Slováci v súboji proti Švajčiarom viditeľne zaostávali najmä po korčuliarskej stránke.

"Bolo jasne vidieť, že sme mali slabší pohyb a Švajčiari nás prekorčuľovali. Už v prvej tretine si vytvorili viac šancí. Boli organizovanejší a akoby viac verili tomu, čo chceli hrať. Nám chýbali pohyb aj odvaha. Niekedy som mal pocit, že v našom tíme korčuľuje len hráč, ktorý má puk. Bolo to také kostrbaté a upracované,“ komentoval nedeľňajšiu prehru 0:2 s výberom krajiny helvétskeho kríža skúsený obranca Dominik Graňák.

Slovenskí hokejisti prehrali aj v druhom zápase Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Dominik Graňák povzbudzovaný slovenskými...

Tridsaťštyriročný zadák sa napriek tomu postavil za svoj tím. „Z hľadiska to možno vyzeralo, že do toho až tak veľa nedávame, no je to naopak. Stojí to viac síl, keď sa tam niekto snaží sám niečo vytvoriť. Šancí nebolo veľa a tie, ktoré boli, sme nevyužili. Bez gólu nemôžeme zvíťaziť,“ pokračoval.

Rodák z Havířova odmietol dohady, že za korčuliarsky ustráchaným výkonom bol prílišný rešpekt zo súpera. "Tréner Ramsay sa nás vždy snaží nastaviť tak, aby sme sa zameriavali na to, čo chceme robiť my. Aby sme aj svojou aktivitou prinútili súpera k nejakým chybám a aby sme mali aspoň nejaké fázy v zápase, keď ovládame hru. Dnes to tak nebolo,“ priznal Graňák.

"Rešpektujem Švajčiarsko, ktoré bolo silné a veľmi dobre organizované, ale nemyslím si, že to bolo tým, že sme si neverili,“ doplnil Graňák.

Po porcii dvoch večerných duelov čaká na slovenský výber krátky odpočinok, v pondelok popoludní majú Ramsayho zverenci na programe tréning. Najbližšie v zápasovom rytme vykorčuľujú v utorok popoludní proti Rakúšanom.

"Čaká deň voľna a trochu si oddýchneme fyzicky aj mentálne. Potom sa budeme koncentrovať na duel s Rakúšanmi, ktorý je v tomto momente pre nás najdôležitejší. A uvidíme, čo bude ďalej,“ dodal.

Súboj Slovensko – Rakúsko sa uskutoční v utorok 8. mája od 16.15 h.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Dominik Graňák #MS 2018 v hokeji