Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bakoš: Zbytočne som šiel pomáhať. Gól v oslabení vás vždy položí

Proti Čechom strelili dva góly v presilovkách a takmer vyhrali. So Švajčiarmi im, naopak, početné výhody vôbec nevyšli. Ba dokonca v jednej z nich inkasovali gól, ktorý ich mentálne úplne zlomil.

06.05.2018 23:43
Martin Bakoš Foto: ,
Martin Bakoš v súboji so Švajčiarom Gaëtanom Haasom
debata (8)

„Neskôr sme mali aj prevahu, ale museli sme naháňať výsledok, zatiaľ čo Švajčiari viedli a umne si náskok kontrolovali,“ vravel po nepríjemnej prehre 0:2 na MS v hokeji v Kodani slovenský útočník Martin Bakoš.

Prečo sa vám nepodarilo nadviazať na výkon s Českom?

Švajčiari začali lepšie. Vybehli na nás a my sme sa im nevyrovnali v korčuľovaní. Preto mali viac z hry. Nedokázali sme sa dostať k nim do pásma. Potom sme sa rozbehli, nakopli a začali jazdiť. Prišli aj šance, ale už bolo neskoro. Potrebujeme hrať od začiatku. Stále len čakáme a potom naháňame zajaca za chvost. Na únavu sa nemôžeme vyhovárať.

Slovenskí hokejisti prehrali aj v druhom zápase Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Dominik Graňák povzbudzovaný slovenskými...

Keď ste sa aj do nejakej šance dostávali, akoby mali všetci nervozitu na hokejkách.

Iste, boli sme nervózni z nepriaznivého stavu 0:2. Azda v nasledujúcich stretnutiach budeme hrať hneď od začiatku, máme pred sebou ďalšie ťažké zápasy. Musíme začať zbierať body.

Zlomil sa zápas po inkasovanom góle v presilovke?

V tej chvíli sme stratili strašne veľa. Bola to dosť zvláštna situácia. Išiel som chalanom zbytočne pomáhať, nevšimol som si, že za mnou je hráč. Šiel som na puk, ale ten sme ešte nemali a Švajčiar ho šikovne prehodil na voľného spoluhráča. Dostať gól v presilovke je vždy nepríjemné. Ešte viac, keď je to gól na 2:0. Nás to dalo poriadne dole. Neskôr sme sa ešte postavili na nohy, čo je dobrý signál. Mali sme aj nejaké šance, ale na tie sa nehrá. Musíme strieľať góly.

Má ešte mužstvo nádej na postup do štvrťfinále?

Nemôžeme nad tým premýšľať a príliš to rozoberať. Potrebujeme sa sústrediť len na utorňajší zápas s Rakúskom a až potom na ďalší. V skupine sa ešte môže stať čokoľvek, ale rozhodne teraz nebudeme počítať, koľko bodov máme či môžeme získať. Stále to máme vo vlastných rukách.

Čo bude rozhodovať v súboji s Rakúskom?

Rakúsko musíme predčiť dravosťou, korčuľovaním a samozrejme pridať nejaké góly.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Martin Bakoš #švajčiarski hokejisti