Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čiliak bude chytať aj proti Švajčiarom, v tíme možno nastane jedna zmena

Iba desať slovenských korčuliarov absolvovalo nedeľňajšie dopoludňajšie rozkorčuľovanie pred večerným zápasom na MS.

06.05.2018 13:02 , aktualizované: 14:11
Marek Čiliak Foto: ,
Marek Čiliak počas zápasu s Českom.
debata

Slováci vyrukujú proti Švajčiarom pravdepodobne s rovnakou zostavou ako proti Čechom, realizačný tím uvažuje o jednej zmene.

V nedeľu predpoludním sa v tréningovej hale objavili len Dávidovia Buc a Bondra, Patrik Svitana, Pavol Skalický, Marek Hovorka, Andrej Kudrna, Mário Grman a brankári Marek Čiliak, Patrik Rybár a Denis Godla.

„Rozkorčuľovanie bolo dobrovoľné, ale všetci boli v hale a absolvovali rôzne cvičenia,“ povedal asistent trénera reprezentácie SR Róbert Petrovický.

Realizačný tím na čele s hlavným koučom Craigom Ramsaym sa po tréningu bude venovať večernému súperovi a zostave, ktorá by však mala byť rovnaká, ako proti Česku.

„Mali by sme hrať tak ako včera, možno bude jedna zmena. Na porade si pozrieme nejaké veci o Švajčiaroch a potom nás čaká zápas. Máme súpera zmapovaného, videli sme jeho zápas proti Rakúsku, ale máme k dispozícii aj zápasy predtým,“ dodal Petrovický.

Zápas Slovensko – Švajčiarsko budeme sledovať online

„Včera chytal Marek famózne, ale dnes je ďalší zápas. Nemôžeme celý šampionát postaviť na jednom stretnutí. Marek má rád ťažké momenty, no máme pripravených ďalších dvoch chalanov, ktorým maximálne veríme. Je jedno, kto bude chytať, vždy bude naša opora,“ poznamenal asistent trénera Ján Lašák a pokračoval:

„Chalani sú doráňaní a dostrieľaní, veď v sobotu s Čechmi zblokovali kopec striel. Je to však súčasť našej práce, na toto sú chalani zvyknutí. Chlapci sú pripravení opäť zabojovať o radosť pre fanúšikov.“

Ani švajčiarska súpiska sa v porovnaní so sobotňajším popoludním nezmenila, figurujú na nej traja brankári a 19 korčuliarov. Švajčiari v sobotu získali dva body za triumf 3:2 po predĺžení nad Rakúšanmi, Slováci bod za spomenutú prehru 2:3 po predĺžení s Čechmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #švajčiarski hokejisti