Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čiliak: Štyridsať striel? Na jeden zápas priveľa

Bol hlavnou postavou ostro sledovaného derby. Brankár Marek Čiliak (28) veľakrát zachraňoval situáciu po chybách spoluhráčov a výbornými zákrokmi ich držal v hre o víťazstvo až do posledných sekúnd tretej tretiny.

06.05.2018 09:43
Marek Čiliak Foto: ,
Brankár Marek Čiliak bez prilby počas zápasu s Českom.
debata (6)

Vyhlásili ho za najlepšieho hráča tímu. V závere – 9 sekúnd pred koncom – ho však zaskočil ľahšou strelou klubový spoluhráč Nečas, vďaka čomu si Česi vynútili predĺženie, v ktorom strelili i víťazný gól na 3:2.

„V závere sme mohli pridať tretí gól, postrážiť si víťazstvo v súperovej tretine. Škoda, musíme sa z nevydareného záveru poučiť,“ vravel.

Ako ste videli vyrovnávajúci gól súpera?

Také góly padajú… V prvej chvíli som si myslel, že puk mám, ale potom som zacítil, ako vypadol a videl som, ako sa dokotúľal do bránky. Stáva sa. V závere sme to mohli dohrať inak, zdržať čas pri mantineli. Už nad tým nemôžeme premýšľať, ďalšie zápasy nás čakajú v rýchlom slede. Môžeme sa len poučiť z toho, čo sme urobili zle.

Boli ste pod neustálou paľbou. Vyhovovalo vám to?

Česi strieľali priveľa. Musíme si to viac postrážiť, súper nemôže mať viac ako štyridsať striel. Na jeden zápas je to príliš veľa. Na druhej strane, pre brankára je fajn, keď je v tempe.

Aj vy ste už mysleli na víťazstvo, keď Lukáš Cingeľ strieľal na opustenú bránku?

Neviem posúdiť, či sa rozhodol správne, alebo mal urobiť niečo iné. Nerozmýšľam ako hráč, ale ako brankár. Určite urobil to, čo sa mu zdalo v tom okamihu ako najlepšie riešenie. Nikto z nás sa na neho nehnevá. Je len škoda, že sme nevyhrali.

Doplatili ste na nižšiu aktivitu v záverečnej tretine?

Mohli sme byť aktívnejší. Česi nás v závere výrazne prestrieľali. Čím dlhšie máte puk, tým menej je súper nebezpečný. Vedeli sme, že na nás v tretej tretine vletia, mali sme si nájsť uličky na rýchle protiútoky a pokúsiť sa pridať tretí gól. Takmer do konca sme viedli 2:1, takže výkon nebol zlý.

Čo vás v stretnutí potešilo?

Tréneri nám povedali dobré aj horšie veci. Dobre sme zvládli oslabenia a aj presilovky, keďže sme v nich strelili oba góly. Vopred sme si povedali, že nebudeme vymýšľať, ale strieľať. Dobrú prácu odviedli aj hráči, ktorí clonili pred bránkou. Pozerali sme na videu, čo máme robiť a potom to chalani aj predviedli na ľade. Ešte musíme zapracovať na niektorých veciach a bude to dobré.

Dramatický zápas Slovákov s Čechmi na MS Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Slovenskí fanúšikovia počas zápasu s Českom.

Máte za sebou premiéru na majstrovstvách sveta. Aké je to chytať na šampionáte, zvlášť v takej výbornej atmosfére?

Na podobnú som zvyknutý aj z Brna. Veľmi sa mi páčilo, ako oba fanúšikovské tábory spoločne kričali Česko – Slovensko. Klobúk dole, akú vytvorili atmosféru a najmä, koľko ich prišlo. Bol som sa pozrieť na štadióne aj v piatok, v hľadisku bolo nepomerne menej ľudí.

Po tréningu v hlavnej hale sa niektorí hráči sťažovali na kvalitu ľadu. Aký bol v zápase?

Celkom dobrý. Celkovo však bolo na štadióne teplo ako v saune, takže to bolo náročné.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Marek Čiliak #Českí hokejisti