Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď neprší, aspoň kvapká. Už myslíme len na Švajčiarov, tvrdí Sekera

Ako správny kapitán umne riadil defenzívu a zároveň zohral dôležitú úlohu pri oboch slovenských góloch. Zhodne padli v presilových hrách. Pri prvom jeho nahodenú strelu umne tečoval Michal Krištof, v druhom prípade si puk z hokejky Andreja Sekeru našiel priamu cestu za chrbát Pavla Francouza.

05.05.2018 23:49
debata (1)
Súboj Andrej Sekera vs. Dmitrij Jaškin pri... Foto: Reuters, GRIGORY DUKOR
Andrej Sekera, Dmitrij Jaškin Súboj Andrej Sekera vs. Dmitrij Jaškin pri mantineli.

„Odohrali sme dobrý zápas. Škoda, že sme neudržali vedenie,“ vravel skúsený obranca po prehre 2:3 po predĺžení s Českom v prvom stretnutí slovenských hokejistov na majstrovstvách sveta v Dánsku.

Ako hodnotíte prvý zápas na šampionáte?

Hrali sme vynikajúco, Čilo (brankár Čiliak) nás veľakrát podržal. Máme za sebou dobrých šesťdesiat minút, aj keď nás Česi niekedy zatlačili. Hrali sme najmä dobre v defenzíve. Škoda poslednej strely… Taký je hokej, treba to skúsiť, vystreliť, len tak môže padnúť gól.

Pri hre súpera bez brankára mohol zvýšiť na 3:1 Cingeľ. Videli ste jeho neúspešnú strelu?

Lukáš chcel dať gól do prázdnej bránky, ale nevyšlo to. Teraz je síce ľahké komentovať to, ale nemá to význam. Nebol to moment, v ktorom by sme prehrali zápas.

Dramatický zápas Slovákov s Čechmi na MS Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Slovenskí fanúšikovia počas zápasu s Českom.

Ako sa vám pozdávala atmosféra?

Bola vynikajúca. Klobúk dole. Diváci videli kvalitný zápas, hralo sa do tela a rýchlo. Prišli si na svoje.

Tešia vás dobre zahrané presilové hry?

Ťažko povedať, radosť by sme mali, keby sme získali tri body. No keď neprší, aspoň kvapká. Nesnažili sme sa o žiadne vymyslené signály, mali sme hrať jednoducho a účelne. Pri prvom góle Mišo Krištof krásne tečoval puk. Pri druhom zvládol buly a výbornú robotu pred bránkou odviedol Tomáš Jurčo.

Bude treba v šatni špeciálne povzbudiť spoluhráčov?

Povieme si niečo, ale chalani sú dostatočne zrelí, aby sa dali dokopy a nemali hlavy v smútku. Takýto koniec vás nahnevá, ale treba myslieť ďalej.

Už v nedeľu vás čaká Švajčiarsko. Čo je pred druhým stretnutím najdôležitejšie?

Bude náročné zregenerovať sily. Každý z nás však už dva zápasy za dva dni odohral. Vie, čo potrebuje urobiť, aby bol pripravený. Švajčiari tiež vynikajúco korčuľujú, produkujú zámorský štýl. Čaká nás ťažký zápas. Ľahký nebude na MS ani jeden.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Andrej Sekera #Českí hokejisti