Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bakoš: Prehry s Českom bolia najviac. Fanúšikov túžime potešiť

Štart ako hrom. Zverencov Craiga Ramsayho preverí na úvod šampionátu tradičný rival. Slovenskí hokejisti vstúpia do turnaja v sobotu o 20.15 v derby s Českom.

04.05.2018 21:50
martin bakoš, Foto: ,
Martin Bakoš.
debata

Už na druhý deň ich v rovnakom čase čakajú Švajčiari. Úvodný dvojzápas výrazne napovie, nakoľko reálne sú ich štvrťfinálové ambície.

Špeciálne motivovaný Čiliak

„Vstup do šampionátu je vždy dôležitý. Od prvého zápasu sa všetko odvíja. Nad Čechmi chceme vyhrať a urobíme pre to všetko. Pre nás, ktorí pôsobíme v českej extralige, je vzájomný zápas vždy o kúsok iný. Súper má veľkú kvalitu, musíme sa na ňu pripraviť a hrať presne, čo nám tréner povie,“ tvrdí obranca Marek Ďaloga.

Do bránky sa v prvom súboji postaví podľa očakávania Marek Čiliak. „Že začnem v bránke som vedel už dlhšie. Je pre mňa lepšie, keď mi to povedia dopredu. Prvý zápas na majstrovstvách sveta si chcem užiť. Pochopiteľne, všetci veľmi túžime po víťazstve,“ tvrdí 28-ročný brankár Brna.

Brankár Marek Čiliak pricháda na zraz... Foto: SITA, Martin Havran
Marek Čiliak Brankár Marek Čiliak pricháda na zraz slovenskej hokejovej reprezentácie.

Hviezda českej extraligy káder súpera dobre pozná. Nechce sa však zameriavať na konkrétnych hráčov. „Videli sme video, rozoberali sme taktiku. Nebudeme hrať vyslovene defenzívne, ale obranu máme super a môžeme na nej stavať. Keď dodržíme taktiku, môžeme vyhrať. Ideme do prvého stretnutia s veľkým odhodlaním. Pre mňa je zápas s Českom výnimočný. Žijem tam. Verím, že sa správne vyhecujem. Rozhodne však nebudem premotivovaný,“ dodáva Čiliak.

Országh: Čechom pribudli výrazné typy

Asistent trénera Ramsayho Vladimír Országh upozorňuje svojich zverencov na technickú vyspelosť súpera.

„Česi majú v kádri veľa mladých hráčov, oproti olympiáde ho obmenili. Pribudli výrazní hráči z českej ligy, ktorá patrí k najlepším a najvyrovnanejším na svete. Čakajú nás dobre nacvičené presilové hry, fanúšikovia sa majú na čo tešiť. Hraví technickí hráči však do hry prinášajú už aj zámorské prvky a tlačia sa do bránky,“ rozpráva Országh.

Bohaté skúsenosti z českej ligy má aj útočník Martin Bakoš. Tri z predošlých štyroch sezón strávil v Liberci, pred dvoma rokmi sa tešil z majstrovského titulu. V budúcom ročníku bude obliekať dres Brna.

„Dobre si pamätám zápasy Slovenska s Českom z minulosti. Vždy som sa strašne tešil, keď sme vyhrali. Naopak, ostal som strašne smutný, keď to nevyšlo – napríklad vo finále MS 2000. Preto chcem jednoznačne zvíťaziť a potešiť fanúšikov. Navyše, keď ostávam pôsobiť v Čechách, takto by som mal prvé mesiace spoluhráčom aspoň o čom rozprávať,“ prezrádza dobre naladený a k receptu na Česko dodáva: „Náš kompaktný systém a zodpovedná hra zozadu by mohla súpera otráviť.“

Viacerí hráči naznačili, že k dispozícii majú výrazne menšie priestory v šatni, než na aké sú zvyknutí. „Pôsobil som v Číne, keď začínal klub v KHL, nemá ma čo prekvapiť. Aréna nie je špecializovaná len na hokej, potrebovali nachystať viac šatní, fitnescentrum a priestory pre kustódov. Museli to nejako vymyslieť,“ dodal Bakoš.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Marek Čiliak #Martin Bakoš #MS 2018 v hokeji