Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kodaň hokejom nedýcha. Uzimený Ramsay potrebuje o 10 stupňov viac

Hokejisti si tradične krátia čas kopaním do lopty. Priamo pred štadiónom nikomu neprekážajú. Necelé štyri hodiny pred úvodným buly prvého zápasu na MS totiž v okolí Royal arény nestretnete takmer žiadnych fanúšikov.

04.05.2018 12:58
SR Dánsko Hokej MS2018 Repre Odchod BAX Ramsay Foto: ,
Kouč SR Craig Ramsay.
debata (2)

Len asi sto metrov obďaleč postáva šesťčlenná skupina českých priaznivcov. Slovenské dresy v okolí štadióna zatiaľ nehrozia. Hoci šampionát otvorí súboj Francúzska s Ruskom, ani tradične bohato zastúpení priaznivci z Ruska zatiaľ nie sú nikde v okolí.

Aj ten jediný, ktorého sme zatiaľ stretli v neďalekom nákupnom centre – je z Nemecka. „Prečo práve ruský dres? Prečo nie,“ rozosmeje sa a vstupuje do jednej z reštaurácií v spoločnosti troch kamarátov. Tým zatiaľ dresy aj šály chýbajú.

Celkovo zatiaľ v okolí štadióna chýba tradičná hokejová atmosféra. Fanzóna je ešte zavretá, reklamný stánok jedného z partnerov šampionátu ešte len dokončujú a ani stánky s občerstvením ešte nie sú otvorené. Veď aj načo…

Späť k futbalu – Krištof a Godla majú v bagu viditeľne navrch nad Cingeľom a Bondrom. Ostatní už majú dosť a schovali sa do útrob arény. O chvíľu ich čaká posledný vážny tréning pred sobotňajším vstupom proti Česku.

Pred hodinkou a pol sa vybral na štadión tréner Craig Ramsay. Sám, nie s tradičnou kávou v rukách, ale so slúchadlami v ušiach a v zapnutej bunde.

Na otázku, ako sa mu zatiaľ v Kodani páči sa len trpko pousmeje. „Zatiaľ som bol len v hoteli a na štadióne. Nič som nevidel. Je tu trošku zima. Fúka vietor,“ prizná. „Chýba mi tak desať stupňov, aby som bol spokojný,“ vráti sa k tradičnému úsmevu a rozlúči sa.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2018 v hokeji