Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci majú za sebou uvítací tréning v Kodani. Sekera: Od štvrtka ideme naplno

Slovenskí hokejoví reprezentanti majú za sebou klasický uvítací deň v dejisku majstrovstiev sveta.

03.05.2018 07:23
Andrej Sekera Foto: ,
Andrej Sekera počas tréningu ešte na Slovensku.
debata (2)

V stredu krátko pred piatou hodinou popoludní pristáli na letisku v dánskej Kodani, následne sa presunuli do hotela a od 20.00 h absolvovali prvý tréning na hlavnej ploche v Royal Aréne.

“Bol to taký klasický prvý tréning po presune. Ak môžem hovoriť za seba, tak to ešte nebolo ideálne, ale od štvrtka nabehneme na režim, na ktorý sme zvyknutí a bude to lepšie,” povedal po tréningu obranca Dominik Graňák, so 183 štartmi najskúsenejší člen výberu kanadského trénera Craiga Ramsayho.

“Vykorčuľovali sme nohy po celom dni, takže tréning padol vhod. Trošku sme sa vypotili, spoznali sme sa s prostredím a od zajtra ideme naplno," doplnil ďalší skúsený obranca slovenského tímu Andrej Sekera na oficiálnom webe Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Ku kvalite ľadovej plochy dodal defenzívny pilier Edmontonu v NHL dodal: „Ľad je ešte taký jemnejší, je tam dosť snehu, ale verím, že to za pár dní spravia.“

Slováci majú za sebou niekoľkotýždňovú prípravu a presun do dejiska šampionátu Kodane, kde by mali mať zabezpečený potrebný komfort. Hotel, v ktorom sú ubytovaní, sa nachádza iba pár metrov od hlavnej arény.

“Aréna nie je prioritne určená na hokej, takže je to vidieť aj na našej šatni, ktorá je menšia. Ale ostatné tímy to budú mať podobné,” dodal Graňák.

Do Dánska odleteli traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov, pred prvým zápasom musia Slováci na turnajovú súpisku uviesť dvoch gólmanov a pätnástich korčuliarov. Hráčov SR v sobotu 5. mája o 20.15 h čaká prvý duel na turnaji proti Čechom. Ďalšími súpermi slovenského družstva v základnej A-skupine v Kodani budú Švajčiari, Rakúšania, Francúzi, Švédi, Rusi a Bielorusi.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Andrej Sekera