Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

RTVS odvysiela všetkých 64 zápasov na MS. Štúdiá obohatí virtuálna grafika

Fanúšikovia hokeja si na obrazovkách RTVS budú môcť pozrieť všetkých 64 zápasov hokejových majstrovstiev sveta v Dánsku (4. - 20. mája). O vysielaní zo šampionátu hovoril na štvrtkovej Rade RTVS šéf sekcie športu Matej Hajko.

26.04.2018 17:20
Televízia, obrazovky, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

„V priamom prenose odvysielame maximálny možný počet zápasov,“ informoval. „Aj tie, ktoré sa budú hrať paralelne, budeme komentovať naživo a diváci si ich môžu pozrieť na webe, prípadne prostredníctvom funkcie tzv. hybridnej televízie,“ dodal.

Dejiskami MS sú Kodaň a Herning. Slováci nastúpia na úvodný duel A-skupiny v dánskej metropole 5. mája o 20.15 h proti Českej republike.

Do Dánska vysiela RTVS dva štáby, dianie v zápasoch priblížia tri komentátorské tímy. Z dejiska šampionátu budú zápasy komentovať Pavol Gašpar a Matej Hajko so spolukomentátormi Rastislavom Staňom a Jánom Pardavým.

V Herningu bude pôsobiť dvojica Tomáš Košec a Michal Hreus. V bratislavskom štúdiu budú pripravení moderátori Matúš Krutý a Ľubica Melcerová.

„Hlavné štúdio bude v Bratislave, prvýkrát budeme používať počas štúdií virtuálnu grafiku, ktorej možnosti by sme chceli posunúť ešte ďalej počas futbalových majstrovstiev sveta v Rusku,“ informoval Hajko.

Novinkou bude i seriál o hokejistoch, ktorí sa zaslúžili o najväčšie úspechy slovenského hokeja v predchádzajúcich rokoch.

„Na rozdiel od minulosti, keď tieto krásne momenty pripomínali najväčšie hviezdy slovenského tímu a nezabudnuteľné momenty zo zápasov vedúcich k medailám, tentoraz sme sa zamerali na hokejistov, ktorí pri tom boli, no už tak trochu upadli do zabudnutia. Verím, že aj prostredníctvom ich príbehov si fanúšikovia osviežia euforické chvíle,“ uviedol Hajko.

V seriáli sa objavia napríklad Peter Bartoš, Marek Uram či Ľubomír Vaic. Séria by mala mať pokračovanie i na budúci rok, počas šampionátu na Slovensku.

MS budú mať miesto aj v rozhlasovom vysielaní. „Samozrejme, všetky zápasy slovenského tímu odvysielame v priamych reportážach, v spravodajskej skratke sa budeme venovať aj ďalšiemu dianiu,“ ozrejmil šéf sekcie športu RTVS.

Informácie z MS bude Rádio Slovensko prinášať počas celého dňa aj v Rádiožurnáloch, krátkych správach a špecializovaných športových reláciách.

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #MS 2018 v hokeji