Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jurčo: Na tlak som pripravený. Prišiel som pomôcť gólmi

Po prvej tretine lapal po dychu. V druhej sa rozbiehal. V tretej strelil gól a pri ďalšom asistoval. Vydarenú premiéru v rámci prípravy slovenských hokejistov na šampionát v Dánsku (4. až 20. mája) ozdobil Tomáš Jurčo (25) rutinérsky zvládnutým nájazdom.

26.04.2018 15:56
Slovensko, Kórea Foto: ,
Tomáš Jurčo v prípravnom zápase Slovensko - Kórejská republika.
debata (1)

„Na ľade som sa cítil dobre a vyhrali sme. To je dôležitejšie než štatistiky,“ vravel útočník Chicaga Blackhawks.

O Kórejčanoch

Predviedli niečo iné, než sme zvyknutí. No treba uznať, že hrali dobre. Držali sa zámorského štýlu hokeja. Bolo náročné, presadiť sa proti nim.

O góle a pocitoch zo zápasu

Z gólu mám, pochopiteľne, radosť. Je mi však jasné, že sa do toho ešte musím herne dostať. Potrebujem nahradiť dlhší výpadok. Najdôležitejšie je, že sme vyhrali a hralo sa mi dobre. Premenil som aj nájazd, mám zo zápasu dobrý pocit. Som rád za vyrovnanie a víťazstvo, nechceli sme sa nechať doma zahanbiť. V prvých dvoch tretinách som cítil chýbajúcu hernú prax, v tretej sa mi zrazu hralo lepšie. Ešte pár zápasov a bude to super.

Zápas Slovensko - Kórea v obrazoch Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Na snímke slovenský obranca Dominik Graňák v...

O spolupráci v útoku

Bráni ten, kto je prvý vzadu. Zväčša center, ale ak treba, zaskočíme aj ja s Lacim Nagyom. Ostatné veci máme robiť podľa nacvičených signálov a schém, ktoré sa snažíme plniť. V útočnej tretine od nás tréner očakáva kreativitu. Na prvý zápas sa mi naša spolupráca pozdávala. Môžeme ju ešte vyladiť.

O hernom systéme

Snažíme sa o iný prejav, než tomu bolo v minulosti – tiež sa prikláňame k zámorskému štýlu. Vyhovuje mi to. Celý svet sa už uberá týmto smerom. Je dobré, že ním ideme aj my. Azda sa to prenesie aj na výsledky a budú lepšie než v predošlých rokoch. Mužstvo sa mi pozdáva. Máme tu veľa šikovných útočníkov aj kvalitných obrancov. Každý, kto je tu, si nomináciu do národného tímu zaslúži. Keď som vošiel do kabíny, polovicu chalanov som nepoznal, ale to nie je žiaden problém. Stačí pár dní, hokejista si veľmi rýchlo zvykne.

O reprezentácii

Som šťastný, že som v tíme. Teším sa na majstrovstvá sveta. Verím, že vytvoríme výbornú partiu mimo ľadu, ale najmä na ňom.

O zápasoch s Francúzskom

Dohodneme sa s trénerom, či nastúpim na oba zápasy alebo len na jeden. Nemám problém ani s jednou alternatívou. Rozhodnutie sa bude odvíjať aj od toho, ako sa budem cítiť a či bude tréner potrebovať vyskúšať iných hráčov.

Tomáš Jurčo. Foto: Robert Hüttner, Pravda
letisko milana rastislava štefánika, prílet, tomáš jurčo Tomáš Jurčo.

O ambíciách na MS

Pokúsim sa mužstvu pomôcť, ako sa len dá. Každý, samozrejme, túži ísť na šampionáte čo najďalej a dosiahnuť úspech. Nechcem však vravieť dopredu, s čím budem spokojný. Vydáme zo seba maximum v každom zápase a bude to dobré.

O veľkých očakávaniach

Nemám s tým problém. Som pripravený, že sa odo mňa čakajú góly a body. Snažím sa vždy hrať zodpovedne a vytvoriť aj niečo vpredu. Budem plniť to, čo odo mňa bude chcieť tréner.

O sezóne v zámorí

Môžem byť spokojný. Na farme sa mi celkom darilo a hral som dobre. Potom sa to prenieslo aj do NHL. Obzvlášť ku koncu sezóny som strieľal góly aj za Blackhawks.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Tomáš Jurčo