Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy po 100. zápase v reprezentácii: Nič nie je krajšie, než hrať za Slovensko

Gól nestrelil, ale v doplnkových nájazdoch potvrdil rolu kanoniera a brankárovi nedal šancu.

26.04.2018 14:38
Ladislav Nagy Foto: ,
Ladislav Nagy s koučom Craigom Ramsaym na tréningu reprezentácie.
debata (3)

Prípravný zápas slovenských hokejistov s výberom Kórejskej republiky (2:1) ostane Ladislavovi Nagyovi navždy v pamäti. Nie kvôli výsledku, ani preto, že proti tomuto ázijskému súperovi nastúpil po prvý raz v kariére. Omnoho významnejší je fakt, že v stredu odohral jubilejný stý zápas v seniorskej reprezentácii.

Úžasná partia v kabíne

„Nádherné číslo. Krásny pocit! Odohrať toľko zápasov… Mohol som streliť i gól. Brankára som už mal položeného, šiel som strieľať do prázdnej bránky, ale dostal som hokejkou po ruke a puk mi ušiel do rohu. Bola z toho presilovka. Hlavné je, že sme vyhrali. Kto dáva góly, nie je podstatné. Mohli sme zvíťaziť vyšším rozdielom, ale kórejský brankár bol vynikajúci,“ vraví 38-ročný krídelník.

Pri príležitosti okrúhleho jubilea si zaspomínal aj na najpamätnejšie zápasy. „Mám krásne spomienky na titul majstra sveta aj na šampionát v Helsinkách, kde sme po pamätnej výhre nad Českom získali bronzové medaily. Odohral som plno krásnych zápasov. Najviac však budem spomínať na skvelé partie, ktoré sa v reprezentačnej kabíne zídu. Vždy je tam zábava a hokej ma v reprezentačnom drese veľmi baví,“ hovorí.

Na prvý zápas si však nespomenul.

Jurky bol hotový

Duel s Kórejskou republikou nevyšiel Slovákom podľa predstáv. Dlho sa herne trápili a nepotykali si ani s koncovkou. V tretej tretine však výsledok otočili a dosiahli piate víťazstvo v príprave po sebe.

„Hralo sa ťažko. Bolo veľmi teplo a ľad bol v hroznom stave. Kórejčania zahrali dobre, veľa korčuľovali a my sme sa proti nim dlho nevedeli presadiť. V tretej tretine sme zapli a zvládli sme to. Do mužstva stále pribúdajú noví hráči, ktorí musia do krvi dostať herný systém. Tomáš Jurčo aj Christián Jaroš nehrali tri týždne, potrebujú sa dostať do tempa. Budú sa zlepšovať a spolu s nimi bude hrať lepšie i celé mužstvo,“ myslí si Nagy.

Zápas Slovensko - Kórea v obrazoch Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Na snímke slovenský obranca Dominik Graňák v...

Spolupráca s Jurčom a Krištofom sa mu pozdávala. „Jurky bol po prvej tretine úplne hotový (smiech). Potom sa však do toho dostal a hralo sa nám spolu dobre. Takto by sme pokojne mohli pokračovať, zlepšovalo by sa to,“ naznačuje.

Na šampionát s pokorou

Zatiaľ mu na drese svieti kapitánske céčko, ale ešte nevie, či ho pred šampionátom v tejto pozícii nevymení Sekera alebo niektorý iný spoluhráč. „Je jedno, kto je kapitán. V kabíne má právo prehovoriť každý hráč. My, starší, musíme mladším pomáhať. Snažím sa o to. Rád poradím spoluhráčom v kabíne i na ľade. Patrí to k mojej pozícii v tíme,“ vysvetľuje.

Na čo si môže slovenský výber trúfať na šampionáte v Kodani a Herningu?

„Do každého zápasu musíme ísť s pokorou. Všetci budú makať a bojovať. Nemáme mužstvo nabité hviezdami ako Rusi, Švédi či Kanada. S každým sa dá hrať, keď dodržiavate systém, dobre bránite a podržia vás brankári,“ odhaľuje recept na úspech.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Ladislav Nagy