Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Veľké trápenie. Slováci s Kóreou dlho prehrávali, zápas nakoniec otočili

Slovenská hokejová reprezentácia zvíťazila 2:1 nad družstvom Kórejskej republiky v stredajšom prípravnom medzištátnom zápase v Piešťanoch.

25.04.2018 19:18
Slovensko, Kórea Foto: ,
Na snímke slovenská striedačka, vpravo hore tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay.
debata (3)

V historicky prvom vzájomnom súboji oboch súperov boli v úvode aktívnejší Slováci, no hostia sa postupne osmeľovali a občas nebezpečne pohrozili domácim. V úvodných dvoch tretinách obaja súperi nevyužili po jednej presilovke, no Kórejčania po skončení svojej výhody v druhej časti otvorili skóre zásluhou centra prvého útoku Kim Ki-sunga.

V 42. min vyrovnal na 1:1 v početnej výhode Tomáš Jurčo, bol to pre neho štvrtý gól v osemnástom zápase v národnom drese. Slovákov poslal do vedenia obranca Adam Jánošík tretím gólom v národnom tíme a keďže zverenci Craiga Ramsayho v závere nevyužili presilovku, zvíťazili najtesnejším rozdielom.

Pred duelom generálny manažér tímu SR Miroslav Šatan ocenil slovenského krídelníka Ladislava Nagya, ktorý v stredu absolvoval jubilejný stý zápas v národnom družstve.

Pred majstrovstvami sveta v Dánsku, ktoré sa začnú budúci piatok v Herningu a Kodani, odohrajú Slováci ešte dve prípravné stretnutia, v piatok v Nitre a v sobotu v Piešťanoch si zmerajú sily s Francúzmi.

Slovensko – Kórejská republika 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Góly: 42. Jurčo (Čajkovský, Graňák), 54. A. Jánošík (Hovorka, Jurčo) – 34. Kim Ki-sung (An Čin-hi, Kim Sang-wu)
Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Štefik – Tvrdoň, Šefčík, 2231 divákov
Slovensko: Godla – Jaroš, A. Jánošík, Graňák, Fehérváry, Čajkovský, Grman, J. Valach – Jurčo, Krištof, L. Nagy – Paulovič, Marek Hovorka, J. Mikúš – Kudrna, Šimun, Cingeľ – Svitana, Buc, D. Bondra
Kórejská republika: Dalton – Kim Won-džun, Young, Regan, I Don-ku, O Hjun-ho, Plante, Song Hjun-čol, Seo Jeong-džun – Kim Won-džung, Kim Ki-sung, Kim Sang-wu – Radunske, I Jung-jun, Swift – Šin Sang-hun, Čcho Min-ho, An Čin-hi – I Čong-han, Džeon Džung-wu

Stredajší duel v Piešťanoch začali aktívnejšie slovenskí hokejisti a už v 3. min mohli viesť, ale delovka jedného z obrancov skončila na žŕdke kórejskej bránky.

Vzápätí našiel Marek Hovorka voľného J. Mikúša, jemu však puk v poslednom okamihu skĺzol z čepele. Tím SR potom nevyužil početnú výhodu, v jej závere Krištof tesne minul strieľanú prihrávku Jurča. Pred prvou sirénou mali presilovku aj Kórejčania, no skóre sa nezmenilo.

Zápas Slovensko - Kórea v obrazoch Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Na snímke slovenský obranca Dominik Graňák v...

Druhá tretina mala podobný priebeh ako prvá. Najprv nevyužili početnú výhodu Slováci, po nich ani súper. Rozdiel bol v tom, že kórejské družstvo sa v presilovke usadilo v útočnom pásme a Kim Ki-sung prestrelil Godlu – 0:1. V druhej časti zaujala akcia A. Kudrnu a nečakané nahodenie puku I Jung-juna pred Godlu.

Hneď na začiatku tretej tretiny hrali Slováci presilovku a Tomáš Jurčo tečom Čajkovského strely vyrovnal na 1:1. V 48. min pred Daltonom nepochodil L. Nagy, vzápätí v presilovke pálil do bočnej siete Jurčo. Už v rovnovážnom stave trafil obranca Grman do žŕdky.

V 54. min poslal Slovensko do vedenie obranca Adam Jánošík, ktorý spomedzi kruhov napriahol a prestrelil Daltona. Na opačnej strane neúspešne pohrozil Džeon Džung-wu. V závere hrali Slováci presilovku, v ktorej sa už stav nezmenil.

Hlasy (zdroj: TV Dajto):

Craig Ramsay (tréner SR): „Nevedeli sme, čo od súpera môžeme čakať, boli rýchli, ale to sme si aj mysleli, že budú. Je to dobrý tím s viacerými výbornými hráčmi. Uspeli sme v takomto tesnom zápase a to je dôležité. Hrali sme celkom tvrdo, brankár Godla nás viackrát podržal svojimi kľúčovými zákrokmi. V prvej tretine sme nehrali dobre, za Kórejčanmi sme nestíhali, nevedeli sme sa dostať cez stredné pásmo. V druhej časti to už bolo lepšie, utvorili sme si nejaké šance, no nepremenili sme ich. Zápas trvá 60 minút a my musíme hrať po celý čas, nemôžeme mať takéto výpadky. Jurčo hrá v NHL, bolo to na ňom vidno, hral dobre. Potrebuje ešte nejaké tréningy, pretože dlho nehral a predsa len hrať na medzinárodnej úrovni na veľkom ľade je niečo iné ako NHL. Napriek tomu sa ukázal v dobrom svetle. Verím, že v tomto trende bude pokračovať.“

Adam Jánošík (obranca SR, autor gólu): „Som rád, že sme Lacimu Nagyovi spravili radosť a jeho stý zápas v reprezentácii bol víťazný. Nebolo to jednoduché, Kórea hrala organizovane v defenzíve a bolo náročné sa presadiť. Dnes už nie je sranda hrať proti hocijakému súperoovi, Kórea na ZOH hrala vyrovnané zápasy Čechmi a inými silnými súpermi. Majstrovstvá sveta sa blížia, čakajú nás posledné stretnutia, kde sa rozhodne o nominácii a verím, že tréner poskladá super tím a pôjdeme do Dánska dobre pripravení.“

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #MS 2018 v hokeji #juhokórejskí hokejisti