Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sekera čaká, čo povie koleno. Šatan sa ozve aj Radivojevičovi

S Jarošom na ľade a s meškajúcim Jurčom v civile. Slovenskí hokejisti sa v pondelok opäť stretli, aby pokračovali v príprave na blížiace sa májové majstrovstvá sveta v Dánsku. Tento týždeň ich čakajú posledné tri prípravné zápasy. Tréneri dúfajú, že sa v nich okrem dvojice J+J predstaví už aj Andrej Sekera, ktorého zatiaľ do stretnutí nepustilo problémové koleno.

23.04.2018 16:45
Andrej Sekera Foto: ,
Mladé hokejové talenty sledujú rozhovor novinárov s Andrejom Sekerom v Piešťanoch.
debata (1)

Šatan: Čakajú nás vážne rozhodnutia

Vo štvrtok sa k tímu pridajú už aj Čiliak, Haščák a Marcinko z českej ligy, plus pravdepodobne štyria alebo piati finalisti Tipsport Ligy.

„Po stredajšom zápase musíme urobiť vážne rozhodnutia. Situáciu nám zatiaľ komplikuje finále domácej súťaže. Pre divákov je asi dobré, že sa séria natiahla na sedem zápasov, pre nás veru nie. Pribudli zranenia – máme negatívne správy od Bubelu aj Lampera. Dosť pravdepodobné, že s nimi nebudeme môcť počítať pre MS. Mená zatiaľ nepoviem, ide o štyri až päť hráčov. Po sérii sa ozvem aj Brankovi Radivojevičovi,“ prezradil.

Možno na záverečné dva duely zavolajú aj Juraja Mikúša z Litvínova. Mimo hry je už definitívne obranca Peter Čerešňák. Mal menšie zdravotné problémy v závere sezóny. Rozhodol sa, že si ich dolieči a na šampionáte tak hrať nebude," vysvetlil Šatan.

Hokejisti sa pripravujú na MS v Piešťanoch Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Obranca Mário Grman na zraze v Piešťanoch.

Líder: Tolerovateľnú bolesť vydržím

Najvýraznejšia osobnosť v kádri Andrej Sekera trénoval s mužstvom už počas minulého týždňa, ale stále ho limituje zranené koleno. Zatiaľ nie je isté ani to, či sa zúčastní na MS.

„Koleno vyzerá lepšie. Bolesť však stále cítim. Chcel by som odohrať čo najviac prípravných zápasov, aby som sa dostal do tempa, ale uvidíme, čo povie koleno. Beriem to deň za dňom,“ naznačil obranca Edmontonu.

Hoci verí, že v nominácii do Dánska chýbať nebude, musí byť vnútorne presvedčený, že pre tím je prínosom.

„Riadim sa podľa pocitu na ľade. Keď mám ísť na šampionát a len tam zavadzať, nehrať na 100 percent, radšej doprajem miesto niekomu inému. Tolerovateľná bolesť vydržím, ale cez hranicu nepôjdem,“ dodal.

Ramsay: Viac kontrolovať puk v pásme

Slováci si tento týždeň zmerajú sily s Kórejskou republikou (v stredu o 17.00 v Pieš­ťanoch) a dvakrát s Francúzskom (v piatok v Nitre, v sobotu v Piešťanoch, zhodne o 17.00). Špeciálnu pozornosť vzbudzuje nováčik elitnej kategórie MS z Ázie. „Kórejčania hrali na olympiáde, v ostatných rokoch sú na vzostupe. Za všetko hovorí, že budú hrať v A-kategórii. nemôžeme ich podceniť,“ povedal.

Tréner Craig Ramsay v dobrej nálade na tréningu... Foto: Pravda, Robert Hüttner
Craig Ramsay Tréner Craig Ramsay v dobrej nálade na tréningu v Piešťanoch.

„Videli sme prípravný zápas Kórejčanov pred olympiádou, hrali tvrdo a veľmi dobre. Množstvo ľudí prekvapili výkonmi aj na ZOH, v tíme majú viacero šikovných kanadských hráčov. Budú hrať rýchlo, my chceme hrať ešte rýchlejšia a viac kontrolovať puk v útočnom pásme,“ uviedol tréner Ramsay.

Na netradičného súpera je zvedavý aj Sekera. „Nikdy mi veru nenapadlo, že si zahrám proti Kórejskej republike, ale vidieť, že je všetko možné. Veď hokej sa hrá už aj v Číne… Zatiaľ sa mi výkony spoluhráčov páčia. Na ľade vidieť veľa bojovnosti a mladej krvi. Zvládnuté zápasy s Lotyšskom dodávajú mužstvu pohodu.“

Káder slovenskej hokejovej reprezentácie na tohtotýždňové prípravné zápasy v Piešťanoch a Nitre:

  • Brankári: Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.), Dávid Hrenák (St. Cloud State University, USA/NCAA), Patrik Rybár (Mountfield Hradec Králové, ČR)
  • Obrancovia: Adam Jánošík (Bílí Tygři Liberec, ČR), Michal Čajkovský (Avtomobilist Jekaterinburg, Rus./KHL), Marek Ďaloga (Sparta Praha, ČR), Martin Fehérváry (Oskarshamn, Švéd.), Dominik Graňák (Mountfield Hradec Králové, ČR), Mário Grman, Juraj Valach (obaja Piráti Chomutov, ČR), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, Kan./NHL), Christián Jaroš (Belleville Senators, Kan./AHL a Ottawa Senators, Kan./NHL)
  • Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR), Lukáš Cingeľ (Mountfield Hradec Králové, ČR), Dávid Bondra, Dávid Buc, Patrik Svitana (všetci HK Poprad), Michal Krištof, Matej Paulovič (obaja HK Nitra), Andrej Kudrna (Sparta Praha, ČR), Marek Hovorka, Ladislav Nagy (obaja HC Košice), Eduard Šimun (HC Nové Zámky), Tomáš Jurčo (Rockford IceHogs, USA/AHL a Chicago Blackhawks, USA/NHL)

Program tohtotýždňových prípravných duelov Slovákov:

  • streda 25. apríla: Slovensko – Kórejská republika (17.00, Piešťany)
  • piatok 27. apríla: Slovensko – Francúzsko (17.00, Nitra)
  • sobota 28. apríla: Slovensko – Francúzsko (17.00, Piešťany)

    Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom z denníka Pravda.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Tomáš Jurčo #Andrej Sekera #Christián Jaroš